SEGRE

MÚSICA HOMENATGE

Guissona recorda el musicòleg Josep Maria Llorens Cisteró

Imatge del concert celebrat divendres.

Imatge del concert celebrat divendres.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Guissona va dedicar divendres passat el concert de final de curs de l’Escola de Música Josep Maria Llorens Cisteró al seu mentor, que va morir la setmana passada. El director, Ricard Grau, va manifestar que Llorens “ha deixat un llegat per al centre en el qual s’inclou el piano del músic, diverses pintures i part del seu treball documental”.

Josep Maria Llorens va morir als 96 anys a la seua residència de Lliça d’Amunt. Va aprendre música d’amagat dels pares amb un aficionat local als sis anys. Va dedicar la vida a la música polifònica, en especial a la música espanyola del segle d’or (XVI), sobretot l’obra de Francisco de Guerrero (vegeu SEGRE de divendres).

El reconeixement internacional li arribava el 1960 amb la presentació dels catàlegs musicals de la Capella Sixtina. Natural del carrer Sant Magí de Guissona, la seua població natal va posar el 2002 el seu nom a l’Escola de Música. Entre les distincions que va rebre, s’ha d’assenyalar la comanda amb Placa d’Alfons X el Savi de l’any 2007 per la seua trajectòria dedicada a la investigació.

Al concert que es va celebrar divendres a la localitat de la Segarra, també van actuar l’Orquestra de Guissona, l’agrupació coral i diversos grups de corda.

tracking