SEGRE

MÚSICA PRESENTACIÓ

El Festival de Rialp, a tot ritme

Edició número 19, amb dotze concerts del 17 de juliol al 26 de setembre || La violoncel·lista russa Tatiana Vassilieva, una de les estrelles del certamen

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Festival de Música de la Vila de Rialp arriba aquest estiu a la seua edició número 19 amb un programa de dotze concerts, un més que l’any passat, i una clara aposta tant per músics joves catalans com per la qualitat d’intèrprets de talla internacional. El certamen, del 17 de juliol al 26 de setembre, comptarà, per exemple, amb una de les millors violoncel·listes del món en l’actualitat, la russa Tatiana Vassilieva, que actuarà a Rialp el 16 d’agost formant part del sextet Philharmonisches Camerata Berlín i interpretant peces de Mozart i Txaikovski. Com és habitual en els últims anys, el festival arrencarà amb un aperitiu musical a Lleida, a l’Institut d’Estudis Ilerdencs, un dels patrocinadors juntament amb l’ajuntament de la localitat del Pallars Sobirà i la Generalitat, entre altres institucions i firmes privades. Serà el dia 17 de juliol amb un recital del jove pianista de la Garriga Eudald Buch, ja amb una àmplia carrera internacional, interpretant composicions de Scarlatti, Haydn, Albéniz i l’exigent Sonata en Do major de Brahms.

Precisament, l’IEI ja va acollir ahir la presentació oficial del festival amb la participació de l’assessor cultural de la Diputació de Lleida, Antoni Balasch; l’alcalde de Rialp, Gerard Sabarich; el director dels serveis territorials de Cultura, Miquel Àngel Cullerés; el president de Rialp Musical Associació, Josep Sabarich; i el musicòleg Oriol Pérez.

Balasch va destacar que Rialp Musical Associació és “l’ànima del festival”, i que Josep Sabarich és “el nucli d’aquesta ànima”, gràcies al qual es genera un esdeveniment que promociona “cultura i territori”, al marge de generar riquesa econòmica. Per la seua part, Josep Sabarich, que com va avançar SEGRE el 12 de juny passat demanarà en una assemblea extraodinaria de l’associació al novembre el relleu al capdavant d’aquesta després de 19 anys, va reclamar a les institucions impulsar “una llei de mecenatge” per afavorir activitats culturals com el Festival de Rialp, que compta amb un pressupost de 50.000 euros, encara que les entrades només cobreixen poc més del 20%. Va afegir que “m’il·lusiona que el festival pugui seguir en el futur amb el mateix esperit”. L’alcalde, Gerard Sabarich, va qualificar el festival com “el millor ambaixador de Rialp”, un criteri que va compartir Miquel Àngel Cullerés al destacar també que “la gent del sector valora el prestigi del certamen”.

Presentació del Festival de Música de la Vila de Rialp, ahir a l’IEI.

Presentació del Festival de Música de la Vila de Rialp, ahir a l’IEI.IEI

tracking