SEGRE

CULTURA POPULAR CERTAMEN

Sol Picó i Marco Mezquida meravellen al Dansàneu

Una quinzena d’activitats de dansa, música i patrimoni fins diumenge

Marco Mezquida i Sol Picó, ahir en plena ‘Cita a cegues’ a l’espectacle inaugural del Dansàneu.

Marco Mezquida i Sol Picó, ahir en plena ‘Cita a cegues’ a l’espectacle inaugural del Dansàneu.JOAN BLANCO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El monestir de Santa Maria d’Àneu, temple espiritual de les Valls d’Àneu, va acollir ahir l’espectacle inaugural de la 28 edició del festival Dansàneu, protagonitzat per un duo de luxe. La ballarina i coreògrafa Sol Picó, Premi Nacional de Dansa i un referent de la creació contemporània, va donar el tret de sortida al certamen acompanyada del reconegut pianista menorquí Marco Mezquida, una de les veus musicals més actives i interessants en l’actualitat. Picó i Mezquida van presentar la seua particular Cita a cegues davant de l’atenta mirada d’un públic més que entusiasta que va poder disfrutar d’una triple experiència de dansa, música i patrimoni.

Prèviament a l’espectacle, els assistents van conèixer més profundament l’espai patrimonial de Santa Maria de la mà de Ferran Rella, president del Consell Cultural de les Valls d’Àneu, entitat que organitza el festival. Rella va posar de relleu la singularitat d’aquest edifici amb mil anys d’història, que va ser seu del deganat d’Àneu, així com la del seu absis, pintat per un artista desconegut arribat des de la Llombardia italiana i els frescos originals del qual es conserven i exhibeixen al Museu Nacional d’Art de Catalunya.

L’església de Sorpe acollirà demà el Tastàneu, fusió de dansa, música i productes de proximitat

Va rubricar l’experiència de dansa, música i patrimoni una degustació de vins del celler pallarès Castell d’Encús, un maridatge perfecte per culminar la primera jornada del Dansàneu, que seguirà avui dimecres a Son amb un doble programa. La cita arrancarà amb els pianistes Carles Marigó i Marco Mezquida a quatre mans, improvisant a partir d’un poema de Josep Carner, Les set fulles del faig. En l’intermedi se servirà una copa de vi del celler de Sort Batlliu com a degustació prèvia de l’estrena del muntatge Origo, fruit del treball conjunt entre el ballarí i actor Jaume Sangrà i el mateix Marigó.

Els municipis d’Esterri d’Àneu, Alt Àneu, Espot, la Guingueta d’Àneu i Escaló acolliran fins diumenge el festival Dansàneu, una proposta artística de to contemporani que no oblida el seu vincle amb la tradició però que, sobretot, busca posar de relleu el patrimoni de les Valls d’Àneu, que l’organització entén “des d’un doble vessant: artístic i arquitectònic però també natural”.

tracking