SEGRE

CULTURA POPULAR CERTAMEN

Àneu tanca sis dies de dansa i música

Espectacles a Esterri d’Àneu i les Planes de Son posen el colofó al Dansàneu, Festival de Cultures del Pirineu || Aposta per la producció pròpia i en xarxa i fusió amb el patrimoni

Carles Belda i Gemma Abrié van liderar ahir el grup que va oferir un concert al carrer Major d’Esterri d’homenatge a Josep Carner.

Carles Belda i Gemma Abrié van liderar ahir el grup que va oferir un concert al carrer Major d’Esterri d’homenatge a Josep Carner.JOAN BLANCO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Dansàneu, Festival de Cultures del Pirineu, va tancar ahir la 28a edició amb la consolidació d’aquest model de dansa i música amb accent contemporani sense oblidar l’arrel, la producció pròpia i en xarxa amb altres festivals i el vincle amb diferents espais patrimonials aneuencs. La jornada va arrancar al migdia en ple carrer Major d’Esterri d’Àneu amb una proposta de caràcter familiar en la qual un sextet liderat per l’acordionista Carles Belda i la cantant i contrabaixista Gemma Abrié van presentar un homenatge musical al Bestiari de Josep Carner. A la tarda, el Dansàneu va culminar a les Planes de Son, a l’espai Món Natura Pirineus, amb un dels espectacles més rellevants produïts l’any passat en col·laboració amb l’Auditori de Barcelona i el Mercat de les Flors, Sa Mateixa, protagonitzat per la cantant de Manacor Joana Gomila i la ballarina Lali Ayguadé, juntament amb el també ballarí Magí Serra i els músics Laia Vallès i Santi Careta.

Ferran Rella, president del Consell Cultural de les Valls d’Àneu, organitzador del certamen, va destacar que “el compromís del Dansàneu amb la dansa, la música i el patrimoni s’ha complert un any més integrant aquestes arts creatives amb el territori, que és la fórmula més substanciosa per conèixer-lo i estimar-lo, tant per als qui vivim aquí com per als que ens visiten”.

“El festival tornarà el 2020 a les dates habituals de primers de juliol” El projecte del Doctor Music Festival a Àneu, finalment fracassat, “va obligar” el Dansàneu a avançar les seues dates a la setmana de Sant Joan al juny. La directora del festival, Rut Martínez, va confirmar que “era un repte que hem superat i estem contents de continuar creixent amb el públic, però l’any que ve tornarem a les dates habituals, la primera setmana de juliol”. Per la seua part, Ferran Rella va afegir que “tornarem a les dates de sempre per desestacionalitzar i que la gent pugui lligar el festival amb unes vacances a Àneu”.

Carles Belda i Gemma Abrié van liderar ahir el grup que va oferir un concert al carrer Major d’Esterri d’homenatge a Josep Carner.

Carles Belda i Gemma Abrié van liderar ahir el grup que va oferir un concert al carrer Major d’Esterri d’homenatge a Josep Carner.JOAN BLANCO

tracking