SEGRE

MÚSICA CERTAMEN

El jove serbi Vladimir Acimovic guanya el concurs Viñes de piano

Un ucraïnès i una italocubana triomfen en les seues categories

Foto de grup ahir amb els guanyadors del concurs Ricard Viñes, l’alcalde i organitzadors.

Foto de grup ahir amb els guanyadors del concurs Ricard Viñes, l’alcalde i organitzadors.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Vladimir Acimovic, un jove pianista nascut el 2002 a Sèrbia, es va emportar ahir el primer premi de la segona edició del concurs internacional Ricard Viñes Piano Kids & Youth de Lleida. L’hongarès Mate Dömötör (2005) va quedar en segon lloc i el lituà Simonas Miknius (2003), en tercer a la categoria de fins a 17 anys. En la categoria de pianistes fins als 14 anys va triomfar l’ucraïnès Yehor Bakhmut (2005), i va quedar en segons lloc ex aequo la barcelonina Candela Elía Miravalles (2007) i el lleidatà Pol Domènech (2006); i en tercer també ex aequo l’ucraïnès Alexander Kuzemko (2006) i la japonesa Sarina Schmidt (2005). Finalment, a la categoria més jove, de fins a 11 anys, va guanyar la italocubana Norah Wanton (2009), davant del barceloní Alexis Pérez (2008) i el rus Oskar Poyda (2010).

Després de tres jornades de concurs, els guanyadors es van donar a conèixer en un acte a l’Auditori Enric Granados presidit per l’alcalde, Miquel Pueyo, que va felicitar els joves intèrprets i va agrair especialment a les dos empreses patrocinadores del concurs, IFR Group i GLS Prefabricats, l’aposta que fan per la cultura amb el seu mecenatge. Pueyo també va tenir paraules d’agraïment per la col·laboració de Carme Grassa i Paquita Cortada en l’organització del certamen.

L’acte, que va ser retransmès en streaming per Lleida Televisió, va comptar també amb breus actuacions dels tres guanyadors en les seues respectives categories.

tracking