SEGRE

PATRIMONI ACTIVITATS

Visites guiades al romànic amb el rector de la Vall de Boí

Mossèn Ricardo Barba ‘descobreix’ Santa Maria de Taüll i l’Assumpció de Cóll

Un grup de visitants en una activitat guiada al temple romànic de Sant Climent de Taüll.

Un grup de visitants en una activitat guiada al temple romànic de Sant Climent de Taüll.CENTRE DEL ROMÀNIC DE LA VALL DE BOÍ

Creat:

Actualitzat:

Aquesta primera setmana de juliol és sinònim d’inici de la temporada alta turística al Pirineu de Lleida en general i la Vall de Boí en particular. Per això, el Centre del Romànic va posar en marxa dilluns passat el servei de visites guiades de cada estiu en horaris preestablerts a cinc de les esglésies romàniques més significatives que formen part del conjunt declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco, amb Sant Climent de Taüll al capdavant. Dos temples més del conjunt –Santa Maria de Taüll, obert al culte, i l’Assumpció de Cóll, tancat habitualment al públic– no tenen aquest servei de guia turístic, però l’any passat van estrenar unes visites guiades molt especials, que es repetiran a partir de demà divendres. El públic interessat es trobarà amb el mateix rector de la Vall de Boí, mossèn Ricardo Barba, com a conductor d’unes visites que tenen com a objectiu “descobrir la interpretació de l’espiritualitat apocalíptica, la iconografia i les formes litúrgiques” d’aquestes dos esglésies. Barba, d’origen colombià, va arribar a Catalunya el 1993 i més endavant, durant els deu anys que va exercir de rector a Esterri d’Àneu, ja va començar a estudiar a fons l’art romànic, amb temples com Santa Maria d’Àneu. Doctor en Filosofia per la Universitat de Barcelona, Barba porta quatre anys a la Vall de Boí i l’estiu passat va viure amb satisfacció l’èxit de les visites guiades espirituals gratuïtes. “En dos mesos, van passar unes nou-centes persones”, va explicar. La cita: cada divendres fins al 30 d’agost, a les 12.00 a Cóll i a les 19.00 a Santa Maria de Taüll.

ELS HORARIS ‘L’espiritualitat del romànic’. Visites gratuïtes a càrrec del rector de la Vall de Boí, cada divendres fins al 30 d’agost a l’Assumpció de Cóll (12.00) i Santa Maria de Taüll (19.00). Visites guiades del Centre del Romànic. Fins a l’1 de setembre, diàries a Sant Climent de Taüll (11.00) i Sant Joan de Boí (12.00); de dilluns a dissabte a Santa Eulàlia d’Erill la Vall (17.00) i la Nativitat de Durro (18.30); i dijous i divendres a Sant Feliu de Barruera (10.00). Preu: entrada + 2 €.

tracking