SEGRE

MÚSICA ESTRENES

El videoclip de Rosalía, amb segell lleidatà

Arnau Soria, de Balaguer, és el cap de producció del doble single ‘Fucking Money Man’ de l’artista catalana || Els seus pares, la bloguera ‘Dolorss’ Mateu i el seu marit Pau Soria, entre els figurants

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nou videoclip en català de Rosalía, Fucking Money Man –autèntic fenomen de masses a YouTube amb milions de visualitzacions en tan sols dos dies (vegeu el desglossament)–, va comptar amb representació lleidatana tant entre el públic com en la realització. I és que Arnau Soria, oriünd de Balaguer, va ser el cap de producció del vídeo, que és el que s’encarrega de la logística del rodatge i d’assegurar-ne el funcionament, va explicar ell mateix ahir a SEGRE. Així mateix, entre els prop de cinquanta figurants que segueixen com a públic el concurs en fals directe, es troben els seus pares: la bloguera gastronòmica Dolors Mateu (Dolorss a les xarxes) i el seu marit Pau Soria, que van decidir afegir-se a l’“experiència” per “donar suport al projecte”. “Els meus coneguts es van sorprendre molt al veure’m al vídeo”, va assenyalar Mateu, que va afegir que “el poc temps que vam estar parlant amb Rosalía ens va semblar una dona molt senzilla i agradable”. El videoclip, produït per Pandora (Story), va ser rodat el passat 12 de juny als estudis del Terrat a Sant Just Desvern, lloc des d’on s’emetien els programes d’Andreu Buenafuente a TV3. Encara que el que va fer especial aquest concurs va ser que va ser gravat com si d’un programa de televisió dels anys 90 es tractés, “no només pel seu decorat i ambientació, sinó perquè el vam rodar d’una sola vegada i en directe, sense cap tall”, va explicar Soria. En total, 22 minuts d’enregistrament en què la mateixa Rosalía tampoc tenia gaire clar què fer. “Em va confessar que no havia assajat res perquè sortís tot més natural”, va dir Mateu. Tanmateix, el seu fill va afegir que “es tracta d’una professional amb les idees més que clares, a part de molt educada”. Així mateix, Mateu va subratllar sentir-se sorprès pel “control i la confidencialitat amb què va portar el rodatge el personal de la productora”. “Fins i tot ens van fer deixar els mòbils fora del plató”, va afegir Arnau Soria va estudiar Història de l’Art a la UdL i després va fer el salt a l’ESCAC a Terrassa, on es va especialitzar en producció. Des d’aleshores, ha participat en nombrosos projectes, des d’anuncis de televisió fins a pel·lícules com Contratiempo (2016, Oriol Paulo) i Nieve Negra (2017).

Així mateix, des del seu llançament els comentaris a les xarxes socials han augmentat de la mateixa manera que les seues visualitzacions. Un, a més, va generar ahir molta polèmica arribant fins i tot a dividir els seus seguidors en dos bàndols. I és que el diputat d’ERC Gabriel Rufián va penjar un tuit demanant “més cançons de Rosalía i menys manifestos Koiné”, en al·lusió al text reivindicatiu del català com a única llengua oficial a Catalunya, firmat en el seu moment per les conselleres de Cultura Mariàngela Vilallonga i Laura Borràs.

Una estrena en català que bat tots els rècords a YouTube

El nou videoclip en català de Rosalía, Milionària, ha fet honor al seu nom assolint en tan sols tres dies quatre milions de visites. El vídeo, que va ser penjat dimecres a YouTube, inclou els temes Milionària i Dio$ No$ Libre Del Dinero, i ambdós formen una sola unitat sota el títol Fucking Money Man.

alt

ROSALÍA - F*cking Money Man

tracking