SEGRE

Cultura

Comença la restauració, en públic, de "La ronda de nit", de Rembrandt

Les feines es podran veure en directe darrere d’una vidriera

Comença la restauració, en públic, de

Comença la restauració, en públic, de "La ronda de nit", de RembrandtEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un equip d’experts internacionals ha començat aquest dilluns la restauració de la tela "La Ronda de Nit", del pintor holandès Rembrandt, uns treballs que el públic del Rijksmuseum d’Amsterdam podrà veure en directe, darrere d’una vidriera, i que també seran retransmesos per internet.

La restauració, batejada "Operació Ronda de Nit", és la investigació" "més important en la història d’aquest quadre, un dels "més ambiciosos" de Rembrandt, pintat a mitjans del segle XVII, segons va explicar el director del museu, Taco Dibbits, en una presentació de l’inici de la investigació.

Durant almenys mig any de feina, s’utilitzaran "les tècniques més avançades", com a intel·ligència artificial, tècniques d’escàner amb rajos X i una lupa que multiplica la visió per deu, per primer estudiar i examinar cada una de les parts d’aquesta històrica pintura i després començar a restaurar les parts que el requereixin.

Prendran 12.500 fotografies amb una resolució "extremadament alta", també a la llum del dia, i es realitzarà una imatge en 3D de l’obra.

El públic podrà veure a un equip d’una vintena de restauradors, historiadors d’art, científics de dades i fotògrafs darrere d’una vidriera, que els separa, set metres del quadre.

La retransmissió en directe de la totalitat dels treballs es realitzarà a través de la pàgina rijksmuseum .nl/nightwatch, per a aquells que no puguin viatjar fins Amsterdam per veure-ho en persona.

"La Ronda de Nit" ha estat sotmès a 25 restauracions al llarg de la seua història però aquesta es considera "l’operació més important" i els experts creuen que la pintura s’ha pogut "enfosquir una mica" amb el pas del temps.

En un comunicat, el museu explica que aquest extens estudi se centrarà a conèixer el procés de pintura original, els materials i la tècnica de Rembrandt, l’impacte dels tractaments anteriors i les intervencions més recents, així com l’envelliment, la degradació i el possible futur de la pintura.

El quadre es retirarà del seu marc i es col·locarà en un cavallet especialment dissenyat per a aquestes tasques, durant la durada de la fase d’investigació.

Aquest quadre és una de les obres més famoses del món, admirada per més de dos milions de visitants cada any, i és propietat del Municipi d’Amsterdam.

tracking