SEGRE

DOCUMENTALS

Sobreviure a Parchís: el grup infantil dels 80 revela els seus llums i ombres

"Parxís. El documental" s’estrena demà a Netflix

Sobreviure a Parchís: el grup infantil dels 80 revela els seus llums i ombres

Sobreviure a Parchís: el grup infantil dels 80 revela els seus llums i ombresEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Yolanda, David, Tino, Gemma i Frank van formar en els 80 el grup de música infantil espanyol més famós, Parchís, una experiència que els va portar de l’anonimat a l’èxit. un per cada color del parxís més el blanc, que representava el dau.

"Parchís. El documental" s’estrena demà a Netflix, dirigida per Daniel Arasanz, mostra els llums i ombres del grup musical 40 anys després del seu èxit a través dels testimonis dels seus protagonistes.

A més dels integrants del grup, el documental compta amb els testimonis de pares, tutors i empresaris que van formar part, un ascens a la fama que no va estar exempt de polèmiques i que va acabar amb la declaració de fallida de la casa de discos.

Així va començar un autèntic fenomen, l’èxit del qual es va traduir en vendes milionàries de discos, gires internacionals, pel·lícules i unes cançons que encara avui continuen enganxant a les noves generacions.

Segons es revela al documental, també hi va haver molt "descontrol", jornades interminables de concerts i gires, pares que asseguren que els nens no van cobrar el que havien de rebre i algun retret als progenitors per no haver estat més pendents dels menors.

Aquest "descontrol" va provocar la sortida del grup d’Òscar, la mare del qual va assegurar que els estaven explotant. I va ser substituït per Frank, que es va incorporar a Parchís amb 9 anys.

Una voràgine en la que, recorden, de vegades hi havia rodatge de pel·lícula al matí i dos actuacions musicals a la tarda. I quan estaven fora de casa, una trucada a la setmana a la família d’un dels nens, els pares de la qual informaven la resta dels progenitors.

"Fèiem el que ens donava la gana. Ningú no ens vigilava", recorden els antics components de Parchís

Desavinences entre els membres del grup, l’enfrontament empresarial que va acabar amb la discogràfica i l’abandó del més gran dels nens per formar-se com a cantant en solitari van acabar amb Parchís el 1985.

Llums i ombres que revela aquest documental sobre la infantesa d’uns nens que van compartir unes extraordinàries vivències que, com assegura un d’ells, els van convertir "en família, per al bo i per al dolent."

tracking