SEGRE

CINE ÒPERA PRIMA

Gimenells, plató de rodatge per a una pel·lícula sobre la pubertat

Hi rodaran escenes de ‘Las niñas’, de Pilar Palomero, a finals de mes

Una de les primeres escenes, amb Natalia de Molina i Andrea Fandos.

Una de les primeres escenes, amb Natalia de Molina i Andrea Fandos.BTEAM PICTURES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquesta setmana va arrancar a Saragossa el rodatge de Las niñas, òpera prima de la directora aragonesa Pilar Palomero ambientada a l’Espanya de l’Expo i de les Olimpíades del 1992, i ben aviat l’equip es traslladarà a Gimenells per gravar part de la història. Les escenes localitzades a Gimenells, que a la pel·lícula és el poble natal de Celia, la protagonista, abans de mudar-se a Saragossa, es rodaran a finals de juliol. A les escenes participaran com a figurants habitants del mateix municipi que prèviament van fer un càsting. A més, durant els dies de rodatge es tallaran alguns carrers del poble. “Gimenells reflecteix el que la directora tenia al cap en el moment d’escriure el guió: un poble acollidor, amb un entorn de naturalesa i en el qual fos fàcil recrear l’època”, va explicar a SEGRE Valérie Delpierre, productora del projecte, i va afegir que “a la història els llocs són molt presents a través dels personatges, per això hi ha un xoc de realitats”.

La pel·lícula, inspirada en la mateixa experiència de la directora, que debuta al llargmetratge després d’haver realitzat curts prestigiosos com La noche de todas las cosas o Zimsko Sunce, explica la història de Celia, una nena d’11 anys que estudia en un col·legi de monges a Saragossa, i Brisa, una nova companya arribada de Barcelona que l’empeny a descobrir una realitat que ja no té res a veure amb la desfasada educació que rep. El projecte acabarà de rodar-se a finals d’aquest any i l’estrena dependrà del circuit de festivals, encara que probablement sigui entre la primavera i la tardor del 2020.

Natalia de Molina, al repartiment

Las niñas és una producció d’Inicia Films, productora d’Estiu 1993, i Bteam Prods, productora de La Novia i de la guanyadora de la Concha d’Or Entre Dos Aguas. A més està protagonitzada per la jove Andrea Fandos, guanyadora del premi Simón del Cine Aragonès 2019 a la millor interpretació pel curt La comulgante, i per Natalia de Molina, guanyadora de dos premis Goya i que ha participat a Elisa y Marcela d’Isabel Coixet, entre d’altres. La resta de l’elenc és aragonès i per a molts serà la seua primera experiència com a actors.

tracking