SEGRE

CULTURA

Vint-i-quatre hores d'art, música i poesia per celebrar els 25 anys de l'Espai Guinovart d'Agramunt

Una quinzena d'artistes i entitats locals participen de l'acció promoguda pels artistes Marc Egea i Oriol Sauleda

Vint-i-quatre hores d'art, música i poesia per celebrar els 25 anys de l'Espai Guinovart d'Agramunt

Vint-i-quatre hores d'art, música i poesia per celebrar els 25 anys de l'Espai Guinovart d'AgramuntLAURA ALCALDE/ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Espai de la Fundació Guinovart d'Agramunt acull des d'aquest dissabte al migdia i fins diumenge a la mateixa hora el projecte artístic '24 hores sòniques', una marató d'art, pintura i música per celebrar els 25 anys d'aquest espai artístic. Amb la participació d'artistes locals, com el performer Ramon Guixé o el músic de jazz Jaume Sanchís, els impulsors d'aquesta marató, el duet format pel músic Marc Egea i el poeta Oriol Sauleda, volen que el públic s'hi sumi espontàniament amb qualsevol disciplina.

Aquest dissabte a la nit, Maria Guinovart, filla de l'artista, participarà de l'acte. Segons els impulsors, Egea i Sauleda, artísticament anomenats Temps i Espai, la jornada porta per subtítol l’aforisme 'o pujar-se damunt les espatlles del gegant', una reflexió que perviu des del segle XII i que al·ludeix a la reivindicació de la cultura dels nostres antecessors per fer front als problemes del present. "Pujant metafòricament a les seves espatlles i a l'aportació del seu coneixement, podrem veure tota la Ribera del Sió i una mica més enllà", ha explicat Egea.

Per la seva banda, l'alcalde d'Agramunt, Bernat Solé, ha remarcat que l'acció "relliga molt bé" amb el concepte de l'artista amb aquest espai. "Guinovart concebia l'art com una expressió dinàmica", ha afegit.

tracking