SEGRE

TEATRE PREMIS

'Àngels a Amèrica' i 'La jaula de las locas' triomfen als Butaca

Pla general de tots els premiats ahir a la nit als Butaca.

Pla general de tots els premiats ahir a la nit als Butaca.MARIONA PUIG/ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Si les nominacions als Premis Butaca 2019 van quedar aquest any molt repartides, també ho han estat els espectacles premiats. Tanmateix, destaquen tres espectacles entre els guanyadors: Àngels a Amèrica, La jaula de las locas i Una gossa en un descampat. Àngels a Amèrica ha rebut dos premis, els de millor muntatge teatral i millor actor per a Pere Arquillué; La jaula de las locas, un total de quatre, els de millor musical, millor actor en un musical per Àngel Llàcer, millor vestuari i caracterització; mentre que Una gossa en un descampat ha rebut tres guardons: Sergi Belbel com a millor director, millor muntatge de petit format i el Butaca Fundació SGAE al millor text per a Claudia Cedó.

Àngels a Amèrica, l’espectacle basat en l’obra del dramaturg nord-americà Tony Kushner i dirigida per David Selvas, partia com a favorita en aquesta edició dels Butaca i finalment ha guanyat els de millor muntatge teatral i el de millor actor per a Pere Arquillué.

Selvas, tanmateix, ha volgut declinar el guardó –a títol personal– per la polèmica amb el personatge interpretat per Quim Ávila, que estava pensat per a un actor negre. “Aquí hi ha un col·lectiu que se sent insultat”, va explicar Selvas, que va afegir que no vol “per res del món” que ningú se senti així.

tracking