SEGRE

MÚSICA PRESENTACIÓ

El Festival de Cervera difondrà la música del bestiari popular

Del 21 al 27 de juliol, amb 14 concerts i un curs internacional amb 179 alumnes

El pianista Jordi Castellà i el contrabaixista Denís Crosu van amenitzar ahir la presentació del festival.

El pianista Jordi Castellà i el contrabaixista Denís Crosu van amenitzar ahir la presentació del festival.XAVIER SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Coincidint amb la capitalitat de la cultura catalana, la Càtedra Cervera Emili Pujol dedicarà una jornada el pròxim dia 26 de juliol a la música tradicional i popular local: la del bestiari de Cervera, que en bona mesura es remunta als anys 80, a càrrec de Quim Granell, i l’obra més actual de Xesco Grau. L’actuació comptarà amb la participació dels Diables de Cervera Carranquers amb la banda del curs i l’orquestra del festival dirigides per Manuel Valdivieso. Aquest concert s’emmarca en la 39 edició del Curs i el Festival Internacional de Música de Cervera, que es va presentar ahir a l’Auditori de la capital de la Segarra. A partir de diumenge que ve i fins al dia 27 s’han previst catorze concerts. La meitat, espectacles de gran format que tindran lloc cada dia a les 10 de la nit als patis o al paranimf universitari, i l’altra meitat, recitals de petit format del certamen denominat Vila Closa, que posen en relleu espais del patrimoni local com el Museu, l’Auditori, la Casa Duran i Sanpere, Sant Joan Degollat, i aquest any, a més, la seu dels Encants del Llibre. De manera paral·lela arribaran a la capital de la Segarra els 179 estudiants del curs: 144 catalans, 25 provinents de la resta de l’Estat i deu procedents de països com el Canadà, Croàcia, els Estats Units, Itàlia, Andorra i el Japó.

D’altra banda, la Fira de Lutiers, amb divuit artesans, posarà l’accent en el contrabaix. Així doncs, es podrà veure i escoltar de les mans d’Andrew Ackerman, baixista establert a la ciutat de Cervera, un contrabaix que data del segle XIX de la firma Agustí Altimira.

tracking