SEGRE

POLÍTICA CULTURAL AUDIOVISUAL

La sisena edició del Lleida Visual Art, amb deu projectes

Premi per a films de producció total o parcial a la ciutat, dotat amb 10.000 €

Alba Sotorra va rodar a la guerra de Síria el film ‘Comandante Arian’, premi Lleida Visual Art el 2016.

Alba Sotorra va rodar a la guerra de Síria el film ‘Comandante Arian’, premi Lleida Visual Art el 2016.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de deu projectes audiovisuals opten a la sisena edició del premi Lleida Visual Art, que l’ajuntament de Lleida dota amb 10.000 euros amb l’objectiu de promoure un cine alternatiu, emergent i de nous talents i per promocionar el món de les arts visuals a Lleida. Són tres menys dels que es van presentar a l’edició del premi de l’any passat, quan les noves bases del guardó van potenciar els projectes audiovisuals més locals. Així doncs, des de l’any passat l’objectiu de la convocatòria és el de contribuir a la producció d’un curtmetratge, de ficció o documental, que tingui lloc totalment o parcialment a la ciutat de Lleida i/o estigui vinculat a referents de la cultura de la capital del Segrià. El projecte guanyador rebrà el premi Lleida Visual Art, valorat en 10.000 euros, dels quals se n’abonaran 5.000 al notificar-se formalment a la Paeria l’inici del rodatge i, els 5.000 restants, a l’entregar una còpia del curtmetratge ja editat en format digital. Entre les obligacions del projecte guanyador figura també la de subscriure un contracte de postproducció amb el centre de produccions audiovisuals Magical Media, a Gardeny, i la de preestrenar el film a Lleida.

El jurat de l’actual edició del guardó està format per la productora audiovisual i directora de documentals barcelonina Yolanda Olmos; el periodista de Sant Cugat del Vallès Joan Ramon Armadàs, autor del guió de Clandestí, un curtmetratge negre amb imatges reals de l’1-O com a teló de fons; i l’escriptora lleidatana de novel·la negra Montse Sanjuan. La resolució s’anunciarà a la tardor.

De videoart a curtmetratges

La primera edició del Lleida Visual Art, el 2014, va distingir el projecte L’altra cara de la lluna, una obra de videoart del lleidatà Antoni Pinent. Des d’aleshores, el certamen ha premiat el curtmetratge Charnega, de la barcelonina Marta Polo; el llargmetratge documental Comandante Arian, de la cineasta de Reus Alba Sotorra; el primer projecte de la productora de Solsona Elsabeth, titulat Ardara; i l’any passat el curtmetratge L’intrús, d’Oriol Rovira, amb escenes que estava previst que es rodessin aquesta primavera passada a Lleida.

tracking