SEGRE

MÚSICA CERTAMEN

Violant d'Hongria a ritme de Bach, a Vallbona de les Monges

Amb Ars Trio al cicle ‘La Pedra Parla’, el 3 i 4 d’agost

Presentació ahir al monestir de Vallbona de les Monges del cicle musical ‘La Pedra Parla’.

Presentació ahir al monestir de Vallbona de les Monges del cicle musical ‘La Pedra Parla’.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El monestir de Vallbona de les Monges acollirà els dies 3 i 4 d’agost la cinquena edició del cicle La Pedra Parla, amb tres concerts de música clàssica. Destaca l’actuació d’Ars Trio, que interpretarà la versió per a corda de Les Variacions Goldberg de Bach, amb tres textos de l’arxiu històric del monestir, recitats per l’actriu Mercè Pons, entre els quals el testament de Violant d’Hongria, que data del 1251. Aquest concert tindrà lloc el dissabte 3 al claustre, a les 22.00 hores. Prèviament, a les 19.00 i en el mateix espai, actuaran el tenor canari Airam Hernández i la pianista Diana Baker, amb peces de Schubert, Brahms, Toldrà i Turina, entre d’altres.

Com a novetat, entre aquestes dos actuacions la comunitat de monges oferirà un refrigeri (10 €) al pati de la Casa de l’Hort, un espai habitualment tancat als visitants. El programa culminarà el diumenge 4 a l’església amb el Cor de Cambra del Palau de la Música, dirigit pel músic de Cervera Xavier Puig, i el grup de música antiga La Caravaggia.

El preu de les entrades oscil·larà entre els 20 i els 22 euros (www.codetickerts.com); amb abonaments per als 3 concerts a 50 € i entrada gratuïta per a menors de dotze anys. D’altra banda, el 2 d’agost el monestir acollirà una de les propostes del cicle Divendres Divins amb la DO Costers del Segre, amb swing, jazz i blues a càrrec de la cantant francesa Noémie Delavennat i el guitarrista nord-americà Richard White Boy White.

tracking