SEGRE

URBANISME SEGURETAT

El claustre de Racionero, amb 4 càmeres de vigilància

Les instal·laran al setembre, després de la reobertura al públic

Uns turistes de Sabadell van ser ahir dels primers visitants del claustre després de la reobertura.

Uns turistes de Sabadell van ser ahir dels primers visitants del claustre després de la reobertura.CYNTHIA SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El claustre modern de la Seu d’Urgell al Parc del Valira, dissenyat per Luis Racionero i inaugurat el 1990, va reobrir ahir les portes al públic després d’uns tres anys tancat per evitar problemes d’incivisme. En aquest sentit, l’ajuntament va informar que per augmentar la seguretat del recinte el mes setembre que ve s’instal·laran quatre càmeres de videovigilància, una a cada cantonada del claustre, per controlar l’interior d’aquest equipament cultural i els dos accessos. Val a recordar que fa tres anys es va decidir tancar aquest espai per evitar els problemes d’incivisme detectats, sobretot pintades, brutícia i la celebració de festes de botellón.

La instal·lació de les càmeres forma part del projecte de videovigilància de la ciutat que, com va avançar SEGRE el gener passat, implica la col·locació de fins a 33 dispositius en nou equipaments públics de la Seu d’Urgell, com el Parc del Segre, les places Joan Sansa i del Codina o l’edifici de Les Monges.

D’altra banda, ahir va començar la prova pilot de l’ajuntament per mantenir obert el claustre de Racionero durant l’estiu, fins a l’11 de setembre. La Guàrdia Urbana obrirà i tancarà les portes cada dia entre les 10.00 i les 19.00 hores i durà a terme diverses rondes de vigilància durant tota la jornada.

tracking