SEGRE

CULTURA

Guissona estrena aquesta nit 'Bachendansa', una ambiciosa fusió de la música de Bach amb la dansa contemporània

És l'espectacle que tancarà el desembre els actes de Cervera Capital de la Cultura Catalana

Guissona estrena aquesta nit 'Bachendansa', una ambiciosa fusió de la música de Bach amb la dansa contemporània

Guissona estrena aquesta nit 'Bachendansa', una ambiciosa fusió de la música de Bach amb la dansa contemporàniaXAVIER SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Guissona estrena aquesta nit 'Bachendansa', un ambiciós projecte que fusiona la música de Bach amb la dansa contemporània.

Es tracta de l'espectacle que tancarà el desembre els actes de Cervera Capital de la Cultura Catalana.

L'estrena d'aquesta nit es farà a la plaça Major de Guissona a les 22,00 hores en el marc dels actes del Mercat Romà i la Bacanal.

'Bachendansa' és un projecte ideat i protagonitzat per la Jove Companyia de Dansa  Montse Esteve, amb seu a Guissona. Aquesta companyia ha guanyat nombrosos premis a Barcelona, Tarragona, Madrid, Burgos, Osca i Figueres, entre altres localitats, en els seus 14 anys d'existència.

Les impactants coreografies de la Jove Companyia de Dansa Montse Esteve, especialitzada en les disciplines de contemporània i urbana, s'integraran amb la música de Bach interpretada en directe per l'Orquestra de Cambra de la Catalunya Interior, amb seu a Cervera i dirigida pel pianista i compositor Jordi Castellà.

A l'espectacle s'interpreta l'ària de la Suite número 3 i els concerts de Brandenburg números 3 i 5.

L'ària de la suite número 3 és una de les melodies més famoses de Bach i de tota la música occidental. En aquesta obra, que segueix el model francès, la genialitat de Bach no és compositiva, sinó d'inspiració. Es tracta de la música que esperaries trobar al cel.

El concert de Brandenburg número 3 segueix el model italià però prescindeix del contrast entre els solistes i els tutti. Dos moviments enèrgics i vitals emmarquen un enigmàtic i brevíssim moviment de transició.

El concert de Brandenburg número 5 es pot considerar l'inici dels concerts per a piano i orquestra que Mozart, Beethoven i els romàntics portarien a la seva màxima expressió. Escrit per a clave (el piano no existia en temps de Bach), el paper que Bach dóna a aquest instrument va més enllà del suport harmònic propi del continu a la música barroca i adquireix unes dimensions de solista de gran virtuosisme, l'enèsima genialitat de qui, per a molts, és el millor músic de tots els temps.

tracking