SEGRE

PATRIMONI EXPOSICIÓ

Art de terra, aigua i aire a Lo Carreró de Montgai

Tres artistes s’inspiren en els tres elements a la mostra ‘Sense foc’|| Fins a final de mes, en aquest espai d’origen medieval

Les tres artistes han distribuït obres per Lo Carreró de Montgai.

Les tres artistes han distribuït obres per Lo Carreró de Montgai.LO CARRERÓ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Lo Carreró de Montgai, un passatge del centre històric d’aquesta localitat de la Noguera convertit des de fa més d’un any en un espai obert a la creació artística, exhibeix fins a final de mes l’exposició Sense foc, creada expressament per a aquest conjunt patrimonial d’origen medieval per tres artistes plàstiques: Maite López, Olga Massaguer i Mamen Zaera, que integren el col·lectiu Inèrcia. “Quan el vam visitar, vam quedar captivades per la seua complexitat i la màgia de cada un dels seus espais, així que vam idear un projecte específic per a Lo Carreró”, expliquen.

El títol, Sense foc, fa referència a l’element que falta a l’exposició. “Percebem i ens identifiquem amb la terra que sustenta, construeix i genera naturalesa. L’aigua que neteja i cura. L’aire, la boira i el vent constant que ens envolta i exhalem. Aquests elements ens lliguen en un discurs de dones i en un espai fantàstic i intemporal”, analitzen les tres artistes.

Així, Maite López ha creat obres inspirades en els elements de l’aigua i la llum. Les seues dones d’aigua, emmarcades en velles finestres de fusta, no són les fades medievals sinó dones contemporànies que es renten, es curen i s’imaginen qui volen ser en la intimitat dels seus banys. Olga Massaguer ha treballat l’aire a través de Les bufadores, retrats a grafit de dones de diferents edats i estatus. Finalment, Mamen Zaera presenta les seues escultures de dones antigues, rotundes i arrelades a la terra com deesses maternals, terroses i primitives.

Les tres artistes han distribuït obres per Lo Carreró de Montgai.

Les tres artistes han distribuït obres per Lo Carreró de Montgai.LO CARRERÓ

tracking