SEGRE

MÚSICA POPULAR

Més de 70 músics d'una quinzena de països a la Trobada d'Acordionistes

A partir d’aquest divendres a l’Alt Urgell

En l’edició anterior van passar pel festival unes 4.000 persones.

En l’edició anterior van passar pel festival unes 4.000 persones.ANTONI LOMBARTE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’acordió diatònic serà el protagonista indiscutible a tot l’Alt Urgell des d’aquest divendres i fins al proper 2 d’agost amb la nova edició de la Trobada amb els Acordionistes del Pirineu, que reunirà més de setanta músics procedents de tot el món.

El certamen donarà inici divendres a les 12.00 hores al jardí de l’Hotel Andria a la Seu d’Urgell, amb quatre actuacions de formacions de l’Uruguai, Rússia i Catalunya. L’entrada serà gratuïta.

“Recuperar un instrument de cohesió social entre els pobles del Pirineu i d’altres zona muntanyoses”

Així mateix, l’acte destacat de la jornada no arribarà fins a les 22.00 hores als jardins del Seminari de la ciutat amb els concerts de tretze bandes de nivell internacional. Grups de Finlàndia, Itàlia, Colòmbia i la República Dominicana acompanyaran d’aquesta manera les formacions russes, uruguaianes i catalanes del matí. El preu de l’entrada serà de 10 euros.

El dia gran del festival tindrà lloc dissabte a Arsèguel, bressol de la trobada, amb disset concerts d’“altíssim nivell” a partir de les 22.00 hores a l’Envelat del municipi (12 euros). Entre les actuacions, “les de grans virtuosos com l’acordionista sicilià Pietro Adragma i el duo siberià format pel també acordionista Roman Jvanov acompanyat en aquesta ocasió d’Aleksei Biroukov a la balalaika, entre moltes d’altres”, va destacar Artur Blasco, acordionista i fundador i director del certamen.

Organitzat per l’associació Arsèguel i els Acordionistes del Pirineu, el festival se celebra des del 1976 per “recuperar un instrument que ha estat des de sempre un element de cohesió social entre els pobles del Pirineu i altres zones muntanyoses de la resta del món, alhora que obrim les portes de l’Alt Urgell i el nostre país al món”, va subratllar Blasco.

tracking