SEGRE

MÚSICA POPULAR ESTRENES

Els acordions prenen la Seu

Intèrprets russos i uruguaians inauguren la 44 edició de la tradicional trobada || Avui les actuacions es traslladen fins a Arsèguel, ‘bressol’ del festival

El jardí de l’hotel Andria va ser l’escenari del concert inaugural.

El jardí de l’hotel Andria va ser l’escenari del concert inaugural.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Trobada d’Acordionistes del Pirineu va arrancar ahir a la Seu d’Urgell amb un concert dels russos Roman Ibanov (acordió cromàtic) i Aleksei Biroukov (balalaika) i l’actuació del trio infantil també rus format per Andrei Federov, Artem Leonov i Dinara Vdovina, els tres amb acordió garmoska. El jardí de l’hotel Andria de la capital de l’Alt Urgell va ser una vegada més l’escenari de l’esperat acte inaugural, que es va omplir de veïns i turistes ansiosos de participar en la 44 edició del festival de música tradicional més antic dels Països Catalans i que se celebra entre la Seu, Arsèguel, Puigcerdà i Castellbò.

L’acte el van tancar l’uruguaià Enrique Telleria, tot un clàssic que ha actuat en totes les edicions del certamen amb el seu bandoneó, i els acordionistes catalans Josep Pepón Vilarrubla (acordió diatònic), Jordi Blasco (guitarra) i Marc Figuerola (contrabaix). Així mateix, el programa d’ahir va comptar amb dos concerts més repartits entre la plaça del Carme, amb el grup basc Ttipika i l’aragonès Aragón Folk; i els jardins del Seminari, amb el primer dels “plats forts” en el qual van pujar a l’escenari fins a 25 músics i que repetiran el dia gran del festival, previst per avui a Arsèguel.

El programa d’aquesta edició, que s’acaba divendres vinent, compta amb un total de 15 concerts i més de 70 músics vinguts des de 16 països diferents. El promotor del festival, Artur Blasco, va assegurar ahir que la música tradicional “viu un dels seus millors moments” i va fer referència a les “noves generacions” d’acordionistes del diatònic catalans que pugen a l’escenari, com Eva Campi, Cati Plana o Josep Pepón Vilarrubla.

tracking