SEGRE

CINE FESTIVALS

L'Ecomuseu d'Esterri inaugura la Mostra de Cinema Etnogràfic avui

Interior de l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu.

Interior de l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Mostra de Cinema Etnogràfic de Catalunya celebra a partir d’avui i fins divendres la IX edició a l’Ecomuseu d’Esterri d’Àneu. Una retrospectiva de dos reportatges inèdits dels anys 60 i 70 sobre centrals hidroelèctriques i un campament a l’Estanyola de Ratera inaugurarà avui (22.00 h) el certamen. Demà serà el torn d’una selecció de documentals etnogràfics a l’entorn del Pallars i el Pirineu, a càrrec de l’etnòleg i realitzador Eugenio Monesma (22.30 h). La mostra s’acomiadarà divendres amb una projecció de les obres guanyadores del festival de cine rural Mostremp (22.30 h).

La Mostra de Cinema Etnogràfic es desenvolupa en el marc d’un programa conjunt en què participen diferents centres de l’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial de Catalunya (OPEI), que es va crear per conèixer de manera actualitzada la situació d’aquest patrimoni al territori. El funcionament de l’OPEI es basa en el treball col·laboratiu amb diferents entitats etnològiques d’arreu de Catalunya.

La mostra està organitzada per l’Ecomuseu amb la col·laboració del departament de Cultura i el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Així mateix, compta amb el suport de l’ajuntament d’Esterri d’Àneu, la Filmoteca de Catalunya, la productora Pyrene PV i el Mostremp.

tracking