SEGRE

INICIATIVES LLEURE

Gàrzola, trenta habitants i sis anys ja de setmana cultural

El nucli de Vilanova de Meià organitza concerts, cine i tallers

L’actor i humorista Peyu va amenitzar una de le snits estivals de Gàrzola, a Vilanova de Meià.

L’actor i humorista Peyu va amenitzar una de le snits estivals de Gàrzola, a Vilanova de Meià.ASSOCIACIÓ GZL CULTURA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La trentena d’habitants de la població de Gàrzola, al municipi de Vilanova de Meià (Noguera), organitza des de fa sis anys durant l’estiu una sèrie d’activitats lúdiques i culturals com concerts, tallers o cine a l’aire lliure sota el nom #GZL, Les nits a la Vall (Setmana Cultural de Gàrzola). La iniciativa té com a objectiu convertir-se en un festival cultural de referència a la comarca de la Noguera, i alhora donar a conèixer el poble i cohesionar els habitants. “Es tracta d’un projecte ja consolidat. En algunes activitats hem arribat a multiplicar per quinze el nombre d’habitants del poble”, va explicar a SEGRE Josep Anton Novau, membre de l’Associació GZL Cultura. Cada any el programa s’aglutina al voltant d’un concepte que el diferencia de l’edició anterior i que dóna unitat i coherència a les activitats. Així doncs, el primer any es van evocar els records dels veïns penjant fotos antigues a les façanes.

En el segon es va apel·lar al territori reunint imatges d’aquesta zona de la Noguera, i es va arribar a editar un llibre. En aquesta edició, que té el nom de #GZL 19 Volem recuperar camins perduts, s’han recuperat els accessos a la cova del Bufador i al Querant de Gàrzola, dos espais emblemàtics de la població.

Algunes de les activitats que han tingut lloc aquest any són l’espectacle L’home orquestra, de l’humorista Peyu; el concert de la gira Fills del mar tour, del cantautor Miquel Abras, o un maridatge de xocolates de Torrons Fèlix amb cava dels cellers Avenc del Garraf i Arió de Boada.

tracking