SEGRE

MEDI AMBIENT PROJECTE

Instal·len colònies de muricecs per lluitar contra els mosquits i la mosca negra

Prova pilot per impulsar-ne la implantació a la Mitjana i els Camps Elisis, que s’estendrà || Col·loquen caixes especials en arbres per facilitar la seua reproducció i que els serveixen de refugi de dia

Un operari al costat d’una de les casetes especials ubicades en arbres de la Mitjana i els Camps Elisis.

Un operari al costat d’una de les casetes especials ubicades en arbres de la Mitjana i els Camps Elisis.PAERIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Muricecs per eliminar els mosquits i la mosca negra. Aquesta és l’aposta de la Paeria per reduir la presència d’aquests insectes als voltants del traçat del riu Segre al seu pas per la capital. Ja ha iniciat una prova pilot per fomentar la implantació de colònies d’aquests animals, que s’alimenten d’insectes, amb la instal·lació d’unes casetes especials en arbres de la Mitjana i els Camps Elisis i l’àrea de Medi Ambient ja té ordres d’“ampliar aquest programa de cara a l’any que ve tan ràpid com puguem”, afirma el tinent d’alcalde Sergi Talamonte, responsable de Transició Energètica i Habitatge.

“Augmentarem els programes d’introducció i reproducció d’espècies insectívores, especialment pel que fa a muricecs, que són mil vegades més efectius que la fumigació. Es mengen vint vegades el seu pes al dia en insectes”, detalla, i destaca que aquests animals “necessiten llocs adequats per poder reproduir-se”. En aquest sentit, un tècnic del departament municipal de Medi Ambient apunta que les caixes que actualment hi ha instal·lades a la Mitjana i els Camps Elisis serveixen perquè els muricecs s’hi refugiïn durant el dia i perquè puguin reproduir-se.

Malgrat la implantació d’aquesta prova, es mantindran els processos de control de plagues

El regidor afegeix que també han instal·lat ja aquest sistema a Serrallarga i al turó de Gardeny i que un cop hagi passat l’estiu tenen previst ampliar-lo als aiguamolls de Rufea. Aquest sistema facilita que els tècnics puguin efectuar controls periòdics de la situació d’aquests animals.

Talamonte va assegurar que aquesta iniciativa de potenciar la implantació de colònies de muricecs “és un objectiu prioritari”, encara que va apuntar que també mantindran “els processos de control de plagues”. En tot cas, va defensar l’efectivitat dels muricecs en aquest sentit. “A la llarga, serà el que funcionarà”, assenyala, i explica que “es tracta d’un procés lent, però que ha tingut molt bons resultats en altres ciutats perquè és molt més efectiu que una fumigació química”.

Descarta retirar ara les algues al riu Segre

Pel que fa a la proliferació de macròfits (algues) en el curs del Segre, Talamonte considera que a aquestes alçades de l’any “té poc sentit” retirar-los, com s’ha fet en altres ocasions amb una barca especial de les curtes, “perquè els insectes ja han fet el seu cicle”.

tracking