SEGRE

MÚSICA CERTÀMENS

El Musiquem Lleida tria deu formacions de les 50 presentades

El festival, del 4 al 6 d’octubre, comptarà amb cors, solistes i grups instrumentals

L’orquestra del festival va acomiadar l’edició anterior a l’Auditori a ritme de Bach i The Beatles.

L’orquestra del festival va acomiadar l’edició anterior a l’Auditori a ritme de Bach i The Beatles.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La catorzena edició del Musiquem Lleida, que tindrà lloc del 4 al 6 d’octubre, comptarà amb deu formacions estatals i internacionals integrades per solistes, grups instrumentals i cors que inclouen una gran varietat de gèneres, des del Renaixement i el Barroc fins al jazz, el gòspel i la música experimental. El certamen, organitzat per la Coral Shalom de Lleida, oferirà així mateix concerts i activitats paral·leles en diferents escenaris de la capital del Segrià amb l’objectiu de treure la música al carrer.

Les formacions –elegides pel jurat del certamen entre un total de cinquanta propostes– són Caravaggio Piano Quartet, Conjunt Atria, Canary Guitar Quartet, BCN Sax Quartet, Quintet Quatre +1, Pax Cor de Cambra, Lilàh, Aura Llatina, O Val das Mouras i Na Nara.

Val a destacar que el concert de clausura anirà a càrrec de l’orquestra del Festival al costat de la Coral Shalom i els cantaires convidats, dirigits per Robert Faltus. En el marc d’aquest concert participatiu, tindrà lloc l’estrena europea de l’obra Isaiah, del compositor nord-americà Stephen Anderson. Es tracta d’un oratori de set moviments escrit per a cor, solista, corda i piano. L’obra va ser estrenada el 2013 a la universitat de Nova Carolina. Així mateix, el concert incorporarà l’obra Papallona, composició del mateix Faltus.

Més de 5.000 persones van participar l’any passat en les activitats de la tretzena edició del Musiquem Lleida, repartides entre els concerts a l’aire lliure, en equipaments culturals i actuacions en cinc restaurants de la ciutat.

Entrades a la venda per a la clausura Les entrades per assistir al concert de clausura de la catorzena edició del Musiquem Lleida es poden adquirir des d’ahir a través del web de l’Auditori Enric Granados (www.auditorienricgranados.cat). L’espectacle tindrà lloc el diumenge dia 6 d’octubre a l’Auditori a les 19.00 hores i el programa està integrat per Adagio per a cordes, de Samuel Barber; Papallona, del director de la Coral Shalom Robert Faltus; i l’estrena a Europa de l’oratori Isaiah, obra de Stephen Anderson. El preu del concert és de 10 euros, 8 amb tarifa reduïda.

tracking