SEGRE

EXPOSICIONS ESTRENES

Spiderman, Batman i el Capità Amèrica 'aterren' a la Seu

La capital de l’Alt Urgell acull fins al 31 d’agost la mostra ‘Herois i superherois’

Benavent va explicar ahir als participants del Casal d’Estiu de la Seu l’‘origen’ dels superherois.

Benavent va explicar ahir als participants del Casal d’Estiu de la Seu l’‘origen’ dels superherois.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les editorials de còmics Marvel i DC han aparcat un temps les seues disputes per conviure juntes durant aquest mes d’agost a la Seu. La sala Sant Domènec de la capital de l’Alt Urgell va inaugurar ahir una exposició amb 300 publicacions, cartells i pàgines de diaris amb els superherois més famosos com a protagonistes. La mostra forma part de la col·lecció particular de Josep Benavent, veí de la ciutat que ha anat col·leccionant tota mena de material gràfic relacionat amb els còmics des de mitjans del segle passat. Al seu torn, a la sala s’exhibeixen diversos cartells de clàssics del cine.

L’estrena va estar marcada per la presència dels alumnes del Casal d’Estiu de la ciutat. Benavent els va explicar que, quan va començar a col·leccionar el material, no existia la televisió i els més petits es dedicaven a llegir i anar al cine. En aquest sentit, va animar els nens i nenes a no abandonar el paper per les sensacions que aporta a diferència dels dispositius mòbils. Entre la trentena de superherois que allotja l’exposició, es troben Spiderman, Batman, el Capità Amèrica i Els Venjadors, personatges més que coneguts per haver traspassat des de fa diverses dècades les pàgines dels còmics i convertir-se en estrelles de cine. Així mateix, Joe Palooka protagonitza el còmic més antic de l’exposició, que data del 1930.

La mostra està produïda per l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell i el Museu del Tabac de Sant Julià de Lòria i es podrà visitar fins al 31 d’agost a la Seu. Mollerussa és previst que sigui la pròxima parada.

Benavent va explicar ahir als participants del Casal d’Estiu de la Seu l’‘origen’ dels superherois.

Benavent va explicar ahir als participants del Casal d’Estiu de la Seu l’‘origen’ dels superherois.ACN

tracking