SEGRE

EXPOSICIONS INICIATIVES

Penelles, una llar per a artistes urbans

Nil Safont i Jofre Oliveras són els nous muralistes residents del festival GarGar || Treballen amb l’estudi de disseny Binomic per inaugurar al maig una mostra “interactiva” a la Sala B

Una de les últimes intervencions de Jofre a Konvent.zero (Berga).

Una de les últimes intervencions de Jofre a Konvent.zero (Berga).GARGAR

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més de quatre anys han passat ja des que Penelles, a la Noguera i amb 500 habitants, va dir prou i va decidir reivindicar el pla d’Urgell a través de l’streetart. El que semblava al principi una aposta arriscada s’ha convertit avui en un certamen d’art urbà referent a nivell internacional. El Festival GarGar ha deixat després de quatre edicions més de 100 murals entre els carrers del municipi i s’ha convertit en una parada obligatòria per a qualsevol artista urbà.

Aquest és el cas de Nil Safont i Jofre Oliveras, tots dos artistes multidisciplinaris especialitzats en art urbà, que a finals del mes passat es van instal·lar a Penelles amb motiu de la segona residència per a creadors que impulsa l’ajuntament.

El fruit de la primera residència, del francès Zeso WF, es pot visitar a la Sala B fins al desembre

L’objectiu, treballar amb la companyia de disseny gràfic Binomic –fundadors del GarGar– per inaugurar al maig, coincidint amb l’inici de la cinquena edició del festival, una exposició “interactiva” a la Sala B. Tanmateix, el resultat de la col·laboració entre estudi i artistes encara està lluny de prendre forma.

“El procés creatiu es troba en una fase molt preliminar, encara que podem assegurar que una de les claus serà la tecnologia. Volem mostrar l’art a través d’aquesta”, va avançar Jordi Solsona, un dels responsables de Binomic.

Jofre Oliveras és un artista de Girona especialitzat en art urbà i intervencions a l’espai públic, i un dels artífexs de Konvent.zero, un antic convent de monges a prop de Berga reconvertit en un “espai creatiu” referent dins del col·lectiu de l’streetart.

Per la seua part, Nil Safont és un artista de Berga amb llaços familiars a Montgai especialitzat en pintura, tant en la faceta més tradicional com en l’art urbà.

Tots dos s’han convertit en muralistes de prestigi, arribant a participar en els principals festivals de streetart internacionals i, encara que no es consideren un col·lectiu, han col·laborat en diversos projectes. “Tenim una visió molt semblant que ens fa sentir molt còmodes quan treballem junts”, va explicar Oliveras a SEGRE. Els dos artistes són els encarregats de consolidar la iniciativa de la Sala B, que va nàixer el 2016 com a part d’un pla per ampliar l’èxit del GarGar al llarg de tot l’any i no només durant el cap de setmana del festival.

La Sala B és un espai de 60 metres quadrats que es troben al primer pis de l’edifici de la Germandat, al centre de Penelles, on a dia d’avui encara s’exhibeix New York Penelles, el resultat de la primera residència. Es tracta d’una exposició monogràfica de l’artista francès Zeso WF dirigida per Binomic, que es va inaugurar coincidint amb l’inici de la tercera edició del festival. La mostra es podrà visitar tots els caps de setmana fins al desembre i existeix la possibilitat de concertar visites. Al seu tancament, Nil i Jofre començaran a pujar in situ el resultat de la segona residència, que s’inaugurarà a l’inici del V GarGar.

Una de les últimes intervencions de Jofre a Konvent.zero (Berga).

Una de les últimes intervencions de Jofre a Konvent.zero (Berga).GARGAR

Una de les últimes intervencions de Jofre a Konvent.zero (Berga).

Una de les últimes intervencions de Jofre a Konvent.zero (Berga).GARGAR

tracking