SEGRE

MÚSICA POLÈMIQUES

Bilbao veta el raper C. Tangana per les seues cançons masclistes

Detingut un membre de Violadores del Verso per agressió

El raper madrileny és coautor del hit ‘Malamente’ de Rosalía, amb qui va mantenir una relació.

El raper madrileny és coautor del hit ‘Malamente’ de Rosalía, amb qui va mantenir una relació.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Bilbao va cancel·lar ahir el concert del raper C. Tangana, programat per al 24 d’agost a les festes de la capital biscaïna, i serà substituït pel cantant porto-riqueny Pedro Capó. La decisió va ser presa arran de les crítiques sorgides en els últims dies per la seua presència, a causa de les seues lletres despectives contra les dones.

Així mateix, la regidora de Festes, Itziar Urtasun, ja va avançar dijous que podria “caure” del programa després de reunir-se amb el mànager del cantant. Després de la polèmica suscitada pel contingut de les lletres d’algunes de les composicions de C. Tangana, es va obrir una campanya de recollida de firmes per demanar l’anul·lació del seu concert, que va acumular 10.000 adhesions en 24 hores demanant la cancel·lació.

Després de conèixer la decisió, el ministre de Cultura en funcions, José Guirao, va criticar la cancel·lació de concerts per motius ideològics de l’artista, encara que va reconèixer que en el cas de C. Tangana té “més dubtes” perquè es tracta també d’“un tema de gènere”.

D’altra banda, la Guàrdia Civil va detenir ahir Lírico, un dels membres de la històrica banda de rap Violadores del Verso, acusat d’haver agredit una dona que va ser trobada en una rasa i va haver de ser hospitalitzada. Els fets van ocórrer el 3 d’agost, quan la Policia Local d’Alcalà de Xivert-Alcossebre va rebre un avís del mateix cantant per unes suposades molèsties provocades per una dona en una urbanització.

tracking