SEGRE

CINE CERTÀMENS

Cinc curts ‘made in Bellver’, al Festival de la Cerdanya

Resultat del I Laboratori de Creació Audiovisual || Obra d’una trentena de participants, estava previst que s’estrenessin ahir

Alguns dels participants, durant la fase de preproducció.

Alguns dels participants, durant la fase de preproducció.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una trentena de professionals d’entre 18 i 40 anys que des d’aquest dilluns prenen part en el primer Laboratori de Creació Audiovisual del Cerdanya Film Festival, estava previst que presentessin ahir a la nit cinc curtmetratges al Museu Cerdà de Puigcerdà. La iniciativa s’ha dut a terme a la casa de colònies Cal Caló de Cortariu (Parc Natural del Cadí-Moixeró), a Bellver de Cerdanya, on els participants, de diferents perfils tècnics i artístics, han fet realitat els seus propis projectes. Amb la posada en marxa d’aquesta iniciativa es vol fomentar que futurs cineastes puguin treballar les seues habilitats en un entorn de muntanya que els serveixi d’estímul per potenciar la seua creativitat. L’amor, l’exili i el retrobament entre amics són algunes de les històries triades.

L’objectiu del Laboratori de Creació és fomentar la Cerdanya com un territori on desenvolupar projectes cinematogràfics. En aquest sentit, el director del festival, Jordi Forcada, va explicar que en aquests deu anys de certamen s’ha experimentat un creixement exponencial de produccions que es roden en diversos punts de la comarca. Així mateix, va afegir que una part d’aquestes han estat impulsades per professionals que han assistit a l’esdeveniment.

El X Cerdanya Film Festival, que finalitza avui amb l’entrega de premis, ha projectat des de dissabte passat 180 pel·lícules, les quals han estat seleccionades entre les 3.000 que va rebre l’organització. Val a destacar que aquest any el festival ha augmentat les seues fronteres incorporant entre les seus la Seu d’Urgell, afegint-se així al Parc dels Búnquers de Martinet, la Torre Bernat de So de Llívia i el Museu Cerdà de la capital de la Cerdanya, el seu centre neuràlgic.

tracking