SEGRE

MOSTRES INAUGURACIONS

L'art suís, amb segell lleidatà

Silvia Gallart, de la Pobla de Segur, liderarà una exposició col·lectiva sobre internet a Zuric || Al setembre, al costat de nou artistes internacionals més

Silvia Gallart.

Silvia Gallart.S.G.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’artista i dissenyadora gràfica Silvia Gallart, natural de la Pobla de Segur i que resideix a Zuric (Suïssa) des de fa 14 anys, liderarà al setembre una exposició col·lectiva al centre cultural Dynamo de la ciutat helvètica, sota el títol Connect - Make the internet real (Connecta’t - Fes que internet sigui real). El fenomen de la xarxa global és un tema recurrent a l’obra de la lleidatana, que en aquesta nova mostra exhibirà quatre dissenys d’art pop impresos sobre teles convencionals i una peça molt més gran, de vinil, sobre la paret de la sala. “En l’exposició abordem internet des d’una perspectiva positiva i optimista, encara que amb certa mirada crítica i irònica alhora”, va assenyalar Gallart, que va afegir que “tot el que faig és un intent de posar color a la vida”.

La mostra, organitzada per la lleidatana amb la col·laboració de Dynamo, compta amb la participació de nou artistes internacionals més –entre els quals dos catalans– i es podrà veure del 12 al 14 de setembre a la nova sala Schaugarage de l’esmentat centre cultural suís. Val a pot destacar que, a més, l’exposició està composta per obres que inclouen totes les disciplines artístiques possibles: pintura, fotografia, serigrafia, vídeos, performance i, per descomptat, l’art pop de Gallart, que des de l’any 2011 ha portat les seues exposicions sobre internet i les xarxes socials arreu d’Espanya i Suïssa. L’any passat, en un contenidor de vaixell instal·lat als afores de Zuric.

El Jugendkulturhaus Dynamo és un centre cultural suís que va obrir les portes a la ciutat l’any 1988 al peu del riu Limmat. Al llarg de tots aquests anys, l’edifici s’ha convertit en un símbol de Zuric, que aposta per la cultura programant concerts de bandes conegudes, exposicions de diferents artistes i tallers dirigits a futures generacions.

Una dissenyadora gràfica d’èxit a Suïssa Silvia Gallart (la Pobla de Segur, 1980) va tenir clara des de petita la seua passió per l’art. Més tard, les inquietuds creatives la van portar a graduar-se en disseny gràfic a l’escola EINA de Barcelona. Després de treballar un any a la capital catalana, Gallart va recalar a Zuric “per casualitat”. De seguida va trobar feina com a dissenyadora i, temps després, el 2015, va provar sort com a autònoma. Ara, al cap de 14 anys a Zuric, Gallart continua igual d’enamorada de la ciutat que el 2005 li va donar una oportunitat.

tracking