SEGRE

LLETRES AUTORS

La literatura, protagonista a Sort i la Vall de Boí

Joan Obiols presenta a Barruera el VII ‘Viatge Universal pel Pirineu’ || Maria Barbal lidera una trobada entre escriptors

Colin Barrett, Maria Barbal i Colm Tóibín, al centre de la imatge, ahir a Sort.

Colin Barrett, Maria Barbal i Colm Tóibín, al centre de la imatge, ahir a Sort.BIBLIOTECA DE SORT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de la Vall de Boí, a Barruera, va acollir ahir la presentació del llibre Viatge universal pel Pirineu. La Ribagorça catalana, clavells de pedra, Patrimoni Mundial de la Humanitat, a càrrec de l’autor, l’escriptor de l’Alt Urgell Joan Obiols. Es tracta del setè volum de la col·lecció Viatge Universal pel Pirineu, amb què l’escriptor lleidatà reivindica el territori pirinenc de Ponent.

Aquest nou volum està dedicat íntegrament a la comarca de l’Alta Ribargorça i traça un recorregut al llarg dels llocs més singulars: la Llevata, el barranc de Peranera, el Pla de Suert, la Vall de Boí i la de Barravés.

Obiols descriu al llibre tant els paratges naturals, símbols inequívocs de la comarca, com de la seua pròpia gent. De fet, ells mateixos –els que habiten la vall ara i els que els que la van habitar antany–, són coautors d’aquest nou exemplar, i és que Obiols ha construït l’obra a partir de testimonis del territori, que narren en aquest setè volum les seues experiències i desitjos.

D’altra banda, ahir es va celebrar a Sort una trobada literària entre tres grans escriptors; l’autora de Tremp Maria Barbal, en representació de Ponent, i els irlandesos Colin Barrett i Colm Tóibín van compartir les seues experiències literàries més personals i els processos creatius davant d’una sala de plens de l’ajuntament plena de gom a gom.

tracking