SEGRE

CULTURA PÚBLIC FAMILIAR

Els contes s'apropien els carrers de la Tiurana més turística

Desena edició del festival que té en els més petits el públic més fidel

Èxit de participació al desè Festival de Contes, ahir a Tiurana.

Èxit de participació al desè Festival de Contes, ahir a Tiurana.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els carrers de Tiurana es van omplir ahir d’històries i fantasia amb motiu de la celebració del Festival de Contes, un certamen que amb deu anys de vida ha aconseguit consolidar-se i augmentar any rere any el públic assistent. Els visitants van poder disfrutar d’una àmplia varietat d’activitats gratuïtes dirigides a un públic familiar amb els més petits com a protagonistes.

Lectura de diferents contes, tallers, parades de llibres, exposicions, presentacions, jocs tradicionals i diferents espectacles formen l’oferta d’un certamen que es desenvolupa en diferents espais del municipi. El festival també pretén donar a conèixer Tiurana als visitants, després que el poble vell hagués de ser abandonat l’any 1999 per permetre l’ompliment del pantà de Rialb.

La desena edició del Festival de Contes va arrancar dissabte a la nit amb la preinauguració, a càrrec del Senyor Postu, però el gruix de les activitats es va concentrar ahir al matí. Diferents contacontes van ser els encarregats d’explicar diverses històries que van entretenir els més menuts. Mercè París, editora de Mosaics Llibres, va posar en relleu que “el conte és una eina en tots els nivells, tant lúdic com per poder treballar temes emocionals o passar-s’ho bé i, sobretot, perquè els més joves puguin començar amb l’hàbit de la lectura”.

Els diferents visitants que hi van assistir també van poder gaudir d’espectacles, tallers, parades de llibres, exposicions, presentacions i diversos jocs tradicionals a l’aire lliure en diferents espais de Tiurana.

Un referent dins d’aquests certàmens Després de deu anys de vida, el Festival de Contes de Tiurana ja s’ha consolidat i convertit en un referent dins dels certàmens centrats en aquesta temàtica. Organitzat per l’ajuntament del municipi, es dirigeix especialment als més petits, però també combina la cultura i el turisme, tenint en compte que un dels objectius és donar a conèixer la nova Tiurana, segons l’alcalde, Àngel Villarte.

Èxit de participació al desè Festival de Contes, ahir a Tiurana.

Èxit de participació al desè Festival de Contes, ahir a Tiurana.ACN

tracking