SEGRE

ARQUEOLOGIA INVESTIGACIONS

Nous indicis de presència humana

Una dotzena d’estudiants participen en les excavacions.

Una dotzena d’estudiants participen en les excavacions.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La campanya d’excavacions d’aquest estiu al jaciment de la Roca dels Bous a Sant Llorenç de Montgai ha permès als arqueòlegs documentar cinc noves fogueres, així com diferents estris i restes d’animals que s’afegeixen als trobats anteriorment.

Un altre dels àmbits d’actuació dels treballs se centra aquest any en les ocupacions més antigues del jaciment paleolític per intentar conèixer millor el mode de vida dels primers neandertals que van passar per la Roca dels Bous, fa entre 50.000 i 60.000 anys.

La investigació ha sigut duta a terme pel Centre d’Estudis del Patrimoni Arqueològic de la Prehistòria de la Universitat Autònoma de Barcelona (CEPAP-UAB).

En aquesta edició, participen una dotzena d’estudiants d’universitats catalanes, de la resta de l’Estat espanyol, dels Estats Units i del Canadà.

Les diferents excavacions formen part d’un projecte més ampli del CEPAP-UAB per poder conèixer el poblament durant el plistocè i holocè antic al Prepirineu català i intentar reconstruir les formes de vida dels grups humans fa uns 50.000 anys al territori. El projecte compta amb el suport del ministeri i del departament de Cultura.

tracking