SEGRE

CINE NOMINACIONS

El lleidatà Xavi Font competeix amb Almodóvar per ‘dominar’ Europa

‘O que arde’, entre els films preseleccionats als premis EFA

Xavi Font es va estrenar en la producció executiva amb ‘O que arde’, premi del jurat a Canes.

Xavi Font es va estrenar en la producció executiva amb ‘O que arde’, premi del jurat a Canes.X.F.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El primer film produït pel lleidatà Xavi Font, O que arde, segueix recollint èxits. Si fa menys d’un mes va ser seleccionada pel festival de cine de Nova York per presentar-la als EUA a finals de setembre, ara és l’Acadèmia de Cine Europeu qui s’ha manifestat. O que arde, del director gallec Oliver Laxe, és una de les quatre pel·lícules espanyoles preseleccionades per optar a una nominació en els Premis del Cine Europeu (EFA), al costat de Dolor y gloria, de Pedro Almodóvar; La noche de 12 años, d’Álvaro Brechner, i El reino, de Rodrigo Sorogyen.

En total, l’Acadèmia ha preseleccionat un total de 46 pel·lícules. En les properes setmanes, més de 3.600 membres de l’Acadèmia votaran les cintes nominades en les categories de millor pel·lícula, millor director, millor actor, millor actriu i millor guionista. Els films nominats seran anunciats el 9 de novembre.

Val a recordar que la cinta del lleidatà es va endur el maig passat el premi del jurat a la secció Un Certain Regard del festival de Canes. Així mateix, al setembre competirà a la secció Perlak del festival de Sant Sebastià, al no poder competir en l’oficial després del seu pas per Canes.O que arde arribarà a la gran pantalla a l’octubre i, com ja va avançar aquest diari, el productor de Bellpuig té la intenció de presentar-la a Lleida juntament amb el director, Oliver Laxe. La cinta narra la traumàtica tornada a casa d’un piròman després de sortir de la presó i la seua relació amb els seus veïns.

tracking