SEGRE

C. Tangana actuarà gratis a Bilbao "contra la censura institucional"

Respon així a la decisió de l’ajuntament de cancel·lar el seu concert

El raper C. Tangana.

C. Tangana actuarà gratis a Bilbao "contra la censura institucional"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El raper C.Tangana actuarà dissabte vinent de manera gratuïta a Bilbao "contra la censura institucional", en resposta a la decisió de l’Ajuntament de cancel·lar el seu concert anunciat per al mateix dia a les festes de la ciutat per les seues "lletres masclistes".

El músic madrileny ha publicat aquesta nit a Instagram una imatge del cartell anunciador del concert, que se celebrarà dissabte a les 20:00 hores a la sala Santana27, amb entrada gratuïta.

Juntament amb cartell, ha difós un breu text encapçalat per la frase "censurar i prohibir no és la manera d’actuar", que en poc més d’una hora va rebre més de 56.000 'm’agrada'.

"En la meua música hi ha moltes dones, tant en les meues lletres com en els meus vídeos. No projecto una imatge de la dona; en projecto moltes. Les dones que m’escolten no són menys feministes que ningú. Són dones que elegeixen per si mateixes en quins rols de pel·lícules, cançons o novel·les volen identificar-se", assenyala el raper. I acaba citant els seus seguidors per al concert: "Parlo molta merda en la meua música. Jo no faig discursos per educar ningú. Pensa per tu mateix. Ens veiem dissabte a Bilbao".

Prèviament, C.Tangana ja s’havia adreçat al seu públic aquest dijous a través de les xarxes socials per donar les gràcies als qui l’han defensat, en un missatge acompanyat amb un enllaç a un dels seus vells videoclips, titulat "Pop Ur Pussy". Aquest tema va ser descrit després del seu llançament com "un al·legat artístic a favor de la llibertat de gènere i sexual i que posa sobre la taula el problema del gènere binari en la societat del segle XXI".

L’Ajuntament va al·legar per cancel·lar el concert haver rebut queixes per lletres despectives del raper contra les dones com "hago que tu puta se empache, hago que se calle y se agache", i va assenyalar que no es podia donar visibilitat amb diners públics a aquest tipus de missatges.

tracking