SEGRE

PATRIMONI RESTAURACIÓ

Llum verda a reformar el pont d’Alós

Les obres al viaducte romànic donaran inici en uns deu dies || L’arquitecte de la Diputació de Lleida va donar ahir el vistiplau, a falta d’un “simple tràmit administratiu”

Les polèmiques baranes revestides de ciment es restauraran l’any que ve durant la segona fase.

Les polèmiques baranes revestides de ciment es restauraran l’any que ve durant la segona fase.DIPUTACIÓ DE LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El rentat d’imatge del pont romànic d’Alós d’Isil, al municipi pallarès d’Alt Àneu, “donarà inici a començaments de setembre”, va explicar ahir a SEGRE l’arquitecte de la Diputació de Lleida, Gerard Fontanals. Com ja va avançar aquest diari, Fontanals es va reunir dijous a l’entitat municipal amb l’alcalde pedani, Guillem Esteban, i l’empresa encarregada de les obres, i va donar llum verda a la restauració del viaducte, “a falta d’un simple tràmit administratiu per part de l’empresa contractada”, va assegurar Esteban en al·lusió a Construccions Tomaset.

Tanmateix, la restauració de les polèmiques baranes revestides de ciment per l’anterior govern municipal d’Alt d’Àneu haurà d’esperar una mica més, i és que en aquesta primera fase, valorada en 36.500 euros, l’actuació se centrarà a consolidar la volta interior del pont, molt deteriorada per les inclemències meteorològiques, i l’adequació dels laterals. Així, el pont completament restaurat tal com es va construir al segle XII no podrà apreciar-se fins al 2020, al finalitzar la segona fase amb la restauració dels accessos adjacents.

“L’actuació a la part interior del pont és la més urgent. I encara que no perilla la seua estabilitat, ha perdut molt material al llarg dels anys”, va explicar Fontanals, que va destacar que “es tracta d’una construcció molt bonica, amb un valor patrimonial únic”.

La durada de les obres prevista per a aquesta primera fase és d’uns dos mesos, i fins a l’acabament, al ciment s’hi sumarà un altre element un pèl dissonant: una bastida d’uns vuit metres sobre el llit del riu.

tracking