SEGRE

OBITUARI

El fotògraf i publicista Leopoldo Pomés mor als 87 anys

Es trobava hospitalitzat a Girona

El fotògraf i publicista Leopoldo Pomés mor als 87 anys

El fotògraf i publicista Leopoldo Pomés mor als 87 anysEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El fotògraf i publicista Leopoldo Pomés, Premi Nacional de Fotografia el 2018, ha mort aquest dimarts als 87 anys a Girona, on es trobava hospitalitzat, segons han confirmat fonts del sector editorial.

Nascut a Barcelona el 1931, va exercir diversos oficis abans de dedicar-se a la fotografia, que va aprendre de forma autodidacta, i també va ser conegut per la seua trajectòria com a publicista, algú, a dir de Manuel Vázquez Montalbán, "culpable d’erotitzar a tot un país" a causa de l’anunci del licor Terry de fa unes dècades amb una model sobre un cavall blanc en una platja.

Així mateix, va ser realitzador dels anuncis de Freixenet amb les icòniques "bombolles" i, segons havia reconegut en alguna ocasió, no va ser fàcil treballar amb la nord-americana Gwyneth Paltrow però, en canvi, amb Pierce Brosnan tot va fluir.

El mes de juny passat, en la presentació de les seues memòries "No era pecado" (Tusquets/Edicions 62), va confessar que per a ell el més important en la vida "ha estat mirar".

En declaracions a Efe, la periodista Lídia Penelo, que va treballar amb Pomés durant un any en la confecció de les seues memòries, ha indicat que avui se’n va "un personatge irrepetible, un fora de sèrie, algú que mai no es va posar límits, un hedonista".

Com a fotògraf, ha considerat que va ser un artista que, "si hagués nascut a Nova York, la seua obra estaria exposada a tots els museus del món", mentre que el seu vessant de publicista li va obrir un món que "li va permetre complir el somni de conèixer a gent com els actors Gene Kelly, Demy Moore o Pierce Brosnan".

Durant l’any que van estar junts treballant en les memòries, Lídia Penelo remarca que va poder veure que era algú que "mai no va deixar de somiar, sempre il·lusionat".

tracking