SEGRE

FiraTàrrega atreu més de 800 professionals de tot el món

El certamen aposta pel contacte actiu entre creadors i productors

L'espectacle 'BLOCK' de les companyies britàniques Nofit State Circus & Motionhouse a FiraTàrrega 2018.

FiraTàrrega atreu més de 800 professionals de tot el mónACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La pròxima edició de FiraTàrrega ha acreditat 850 professionals de 480 entitats i destaca la presència internacional amb 170 delegats de 28 països. Entre ells, EUA, Canadà, Itàlia a més d’una àmplia representació coreana i europea. El certamen ha programat un total de 6 sessions de 'pitching' amb la voluntat que creadors i productors es posin en contacte per a que els projectes artístics arribin al mercat. Les sessions tractaran diferents temàtiques segons l’objectiu de cada companyia: coproducció internacional, circuit internacional, coproducció Espanya – Amèrica Llatina, circuit Espanya – Amèrica Llatina i circuit i coproducció Catalunya.

Els projectes que hi participaran són propostes de carrer i per a espais no convencionals, de petit i mig format i de diferents disciplines i s’han seleccionat a través d’una convocatòria oberta amb la complicitat de diverses entitats relacionades amb les arts escèniques. La selecció s’ha dut a terme entre propostes de membres de les associacions amb les quals Fira té relació com ara AADPC, APCC, ADGAE, TTP o CIATRE, Outdoor Arts UK, XTRAX / Without Walls (al Regne Unit) i la xarxa irlandesa ISACS. També s’ha col·laborat amb institucions del País Basc, les Illes Balears, País Valencià i Andalusia.

Pel que fa les ponències, enguany destaca les sessions que inauguren les activitats professionals de tarda: una sessió de contactes 'one-on-one' concrets i preguntes específiques als responsables de l’Oficina Europa Creativa-Cultura sobre els nous programes europeus, així com una sessió dedicada a 'Recursos digitals per a els arts escèniques', moderada per Marisol López, directora de l’Àrea de Cultura Digital de l’ICEC, on es presentaran tres models: Magrana, Culturclic i Playtheatres.

Es manté una de les sessions més exitoses dels últims anys, com és el Lunch Meeting entre artistes catalans i programadors internacionals que organitza l'ICEC (Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya). També en aquesta edició 2019 la Fira treballa fomentant acords de col·laboració amb Navarra, Euskadi, les Illes Balears i el País Valencià. Aquests acords serveixen com a plataforma on cada comunitat pot mostrar propostes/projectes d’artistes locals aprofitant el networking que es produeix durant els dies de Fira.

De cara al futur immediat, una de les prioritats de FiraTàrrega és obrir noves finestres d’oportunitat per als projectes artístics a través de trobades sectorials al llarg de l’any amb voluntat d’estructurar una xarxa estable de creació i distribució nacional i internacional.

tracking