SEGRE

INICIATIVES ART

La tradició de Cervera inspira la pintora i escriptora Mariona Millà

Amiga de Pedrolo, combina oli i aquarel·les

L’artista Mariona Millà durant la presentació de l’exposició ‘Diàlegs amb el patrimoni’.

L’artista Mariona Millà durant la presentació de l’exposició ‘Diàlegs amb el patrimoni’.X.SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La pintora i escriptora Mariona Millà va inaugurar ahir al Museu Comarcal de Cervera els Diàlegs amb el patrimoni que ha dedicat a l’Aquelarre, que se celebrarà aquest cap de setmana (vegeu la pàgina 42). Són en total gairebé un centenar d’obres entre olis, relleus, pintura plàstica de gran format i aquarel·les, entre altres tècniques artístiques que componen un conjunt ple de color i vitalitat per explicar la seua manera de veure la festa més emblemàtica de la capital de la Segarra.

Mariona Millà va explicar ahir que abans d’iniciar el projecte va voler veure les figures que formen part de l’escenografia de l’Aquelarre “mentre dormien al magatzem dels Diables Carranquers”.

Mostra pictogràfica de més de cent peces que “dialoga” amb l’Aquelarre de Cervera

Amiga de l’escriptor Manuel de Pedrolo, nascut al castell de l’Aranyó, va conèixer Cervera l’any 2011 durant una exposició dedicada a l’escriptor en què va participar amb un retrat de l’autor del Mecanoscrit del segon origen. Aquell mateix any va ser convidada a l’Aquelarre i, des de Cal Llobet, que brinda una vista espectacular de la plaça de Cal Racó, aquella nit va fer sis esbossos. El mes de gener passat, dins de la capitalitat de la cultura de Cervera, se li va encarregar un muntatge sobre l’Aquelarre, un dels elements emblemàtics del patrimoni cultural de la ciutat.

El resultat d’aquest treball omple els més de dos-cents metres quadrats de la sala d’exposicions del Museu Comarcal de Cervera amb una col·lecció colorista i molt expressiva que titula Llum i color de l’Aquelarre i que es podrà visitar fins al pròxim 3 de novembre.

La presentació de la mostra va anar a càrrec de la directora del Museu, Carme Bergés i va comptar amb més d’un centenar de participants.

tracking