SEGRE

CULTURA

Tàrrega promou el seu patrimoni jueu medieval amb una visita guiada al call

La ruta s’ha iniciat al Museu, que acull una mostra permanent sobre aquest llegat històric

Tàrrega promou el seu patrimoni jueu medieval amb una visita guiada al call

Tàrrega promou el seu patrimoni jueu medieval amb una visita guiada al callAYUNTAMIENTO DE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tàrrega ha celebrat avui diumenge una visita guiada al seu antic call i altres carrers del centre històric en el marc de les XX Jornades Europees de la Cultura Jueva a Catalunya.

Ha estat una activitat gratuïta i oberta a tothom per a divulgar l’empremta que deixà la comunitat jueva medieval en el patrimoni local.

L'itinerari s'ha obert al Museu Tàrrega Urgell, al carrer Major, edifici que acull l’exposició permanent “Tragèdia al Call – Tàrrega 1348”. Aquí s’exhibeixen nombrosos objectes i vestigis que constitueixen un valuós testimoni de la vida dels jueus a l’Edat Mitjana.

Després, el director tècnic del Museu Tàrrega Urgell, Oriol Saula, ha conduït els visitants per diferents espais emblemàtics del call, principalment els carrers de l’Estudi, Lluís Folquet, La Font, La Vilanova o Les Piques.

S’hi han detallat anècdotes i fets sobre la comunitat jueva que hi residí durant els segles XIV i XV, incidint aquesta vegada en la diàspora de l’any 1492.

Tàrrega, que es posiciona com un dels focus d’estudi del judaisme, s’ha adherit a les Jornades Europees de la Cultura Jueva a Catalunya per segon any consecutiu.

tracking