SEGRE

TEATRE FIRA

La FiraTàrrega més reivindicativa

Una xarrada sobre l’espai públic entre Xavier Antich i Àngels Margarit inaugura avui el certamen || 175 funcions de 42 espectacles fins diumenge que ve

Últims assajos in situ ahir de l’espectacle ‘1+1+1’ de Laurien Bérube, Xavier Laliberté i Elvin Roland.

Últims assajos in situ ahir de l’espectacle ‘1+1+1’ de Laurien Bérube, Xavier Laliberté i Elvin Roland.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tàrrega ja ho té tot preparat per convertir-se en la capital de les arts escèniques. La 39 edició de FiraTàrrega aixecarà el teló avui i s’allargarà fins diumenge amb 175 funcions (101 gratis i 74 de pagament) de 42 espectacles, a què es pot sumar les que oferiran els artistes espontanis, que cada any omplen el centre de la ciutat.

De les 42 peces programades, 19 són estrenes estatals i 9 són de companyies de Lleida: Foradelugar, amb Half; Holoqué, amb La caixeta; Júlia Farrero, amb Teia; Rauxa, amb La crisi de la imaginació; Sound de Secà, amb Possê; Glòria Ribera, amb Versiones parciales y erróneas de mi vida y mi gloria; La Baldufa, amb Bye bye, confetti; Toc de Fusta, amb les instal·lacions L’Atelier i Els Amics d’en Crusó, i la batucada de Batbatuka.

Acabarà amb una breu actuació de dansa vertical amb fragments populars de música clàssica

FiraTàrrega tenia ahir el 77,4% d’ocupació en els espectacles de pagament amb vuit obres ja sense entrades i algunes amb només un passi disponible.

Tant els tècnics com la brigada municipal treballaven contra rellotge acabant de preparar els 16 escenaris d’actuació distribuïts per tota la ciutat i el nucli agregat de la Figuerosa, mentre que els artistes perfeccionaven els últims detalls dels seus espectacles sota l’atenta mirada dels veïns, que porten ja dies respirant l’ambient de la fira.

FiraTàrrega 2019 serà inaugurada avui, a les 20.00 hores, amb una conversa sobre l’espai públic a l’àgora de la ciutat, la plaça Major, entre el filòsof Xavier Antich, natural de la Seu d’Urgell, i la directora del Mercat de les Flors, Àngels Margarit, que serà moderada per Judit Carrera, directora del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). La directora artística de FiraTàrrega, Anna Giribet –que s’estrena en el càrrec–, defensa la necessitat de “revindicar l’espai públic i de dotar de diàleg la comunitat”. Una proposta que s’emmarca en un dels quatre grans eixos temàtics: la reflexió. Els altres són territori, identitat i compromís social.

La conversa inaugural acabarà amb una breu actuació de dansa vertical de 18 minuts i que porta per títol Finale, a càrrec de la companyia Delrevés Dansa Vertical. Dos ballarines amb tutú interpretaran a la façana lateral de la parròquia de Santa Maria de l’Alba fragments populars de música clàssica com El llac dels cignes o El trencanous. Prèviament a l’acció inaugural tindrà lloc la inauguració oficial presidida per la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, i que comptarà també amb el president de la Diputació, Joan Talarn.

L’acte protocol·lari es durà a terme a la Llotja, ubicada al pavelló del Club Natació, que en aquesta edició s’ha renovat per prioritzar el contacte actiu entre creadors i productors. Compta amb 945 professionals inscrits de 531 entitats procedents de trenta-sis països dels cinc continents.

Una altra de les novetats d’aquesta edició és que FiraTàrrega comptarà per primera vegada amb un Punt Violeta contra les agressions sexistes, masclistes i LGBTIQ-fòbiques, que habilitarà l’ajuntament de la capital de l’Urgell al Parc Ondara, al Camp dels Escolapis com un punt d’informació i atenció a les possibles víctimes.

LLEIDA TELEVISIÓ

D’altra banda, Lleida Televisió farà una cobertura especial de FiraTàrrega, amb la retramisión en streaming de l’espectacle inaugural a través de la Xarxa de Comunicació Local. L’emissió serà en directe i podrà seguir-se a través de segre.com i lleidatv.cat.

Últims assajos in situ ahir de l’espectacle ‘1+1+1’ de Laurien Bérube, Xavier Laliberté i Elvin Roland.

Últims assajos in situ ahir de l’espectacle ‘1+1+1’ de Laurien Bérube, Xavier Laliberté i Elvin Roland.SEGRE TÀRREGA

tracking