SEGRE

FiraTàrrega viu una primera matinal de teatre amb propostes al voltant dels pallassos i el circ

'Mission Roosvelt' proposa als espectadors ser els conillets d'índies d'un experiment per comprovar si saben sobreviure en una ciutat en cadira de rodes

El certamen de teatre al carrer celebra la 39a edició.

Fira Tàrrega 2019

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

FiraTàrrega 2019 ha viscut una primera matinal de teatre amb algunes propostes que han girat el voltant dels pallassos i el circ. La més matinera ha estat la dels lleidatans 'La Baldufa' que a l'espai de Cal Trepat han muntat un petit circ on s'ha pogut veure 'Bye Bye, Confeti'; una proposta humorística que ha provocat grans riallades entre els espectadors. Els clowns també s'han pogut veure en una plaça Major atapeïda de públic amb la companyia Bucraá Circus que ha representat l'espectacle 'El Gran Final' en el que ha volgut ser un homenatge a l'ofici de pallasso. Una de les propostes més trencadores de l'edició d'enguany és 'Mission Roosvelt', de Tony Clifton Circus, ja que proposen als espectadors ser els conillets d'índies d'un experiment per comprovar si saben sobreviure en una ciutat en cadira de rodes.

A 'Bye Bye, Confeti' de La Baldufa, tres pallassos ploren la mort del seu líder, Confeti. Els deixa un buit absolut que els desconforta, els aclapara, els mortifica i que els fa plantejar si algú l'hauria de substituir. Amb una rebuda pròxima a l'espectador, els actors busquen la complicitat del públic i s'hi abracen només entrar al petit circ. De seguida es pot constatar el rerefons humorístic de la situació amb una representació de prop d'una hora de durada plena de gags extravagants i autèntics que generen grans riallades entre els espectadors.

Una de les propostes més trencadores de l'edició d'aquest any és la dels francesos Tony Clifton Circus, 'Mission Roosvelt', que més que un espectacle és una experiència per al públic. L'objectiu és sobreviure i fins i tot conquerir la ciutat en cadira de rodes. En total participen de l'espectacle 20 persones que han viscut amb diferents punts de vista l'experiment. Un d'ells ha estat en Pepe Zapata, de Barcelona, que ha remarcat ''l'esforç'' que li ha suposat anar en cadira de rodes i al mateix temps la importància de ''posar-se en la pell del altres per saber la penúria i l'obstacle que suposa anar-hi tot el dia''. Una altra participant ha estat la Noèlia Fajardo, de Villareal, que ha valorat l'experiència com a ''interessant'' però també ''divertida'' per la possibilitat d'aprendre a anar en cadira de rodes.

Un dels espectacles que més públic ha congregat aquest primer matí de fira ha estat el de la companyia Bucraá Circus, 'El Gran Final', que s'ha pogut veure a la plaça Major de la capital de l'Urgell. Es tracta d'un espectacle de carrer de clown contemporani i teatre gestual on dos pallassos es retroben després de 30 anys per acabar un espectacle que va quedar interromput per l'esclat d'una guerra civil just abans del seu gran acte final.

tracking