SEGRE

CERTAMEN INAUGURACIÓ

La Setmana del Llibre en Català, amb 219 expositors i 260 novetats editorials

Les vendes del sector creixen un 1% el 2018

La 37 Setmana del Llibre en Català va arrancar ahir a Barcelona.

La 37 Setmana del Llibre en Català va arrancar ahir a Barcelona.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La 37 Setmana del Llibre a Català va obrir ahir les portes a l’avinguda de la Catedral de Barcelona, on fins al 15 de setembre es presentaran fins a 260 novetats editorials i continuarà creixent amb la presència de 219 expositors (editorials, llibreries i institucions) i amb una previsió de facturació de 550.000 euros. Joan Sala, president de la Setmana, va explicar que l’any passat pensaven que havien tocat sostre, però aquest any “hem arribat a l’àtic”. D’altra banda, Sala va alertar de les dificultats de seguir a l’avinguda de la Catedral si el districte de Ciutat Vella els limita l’espai en la pròxima edició. També va lamentar la denúncia d’un sindicat policial de les Balears contra el llibre il·lustrat On és l’Estel·la? (Comanegra).

L’editor va assegurar que “és molt preocupant” perquè es tracta d’un còmic satíric, i el fet de denunciar-ho li sembla una regressió al passat. “Estem tornant a posar en qüestió la llibertat d’expressió i la llibertat de publicació, i això per al sector és una cosa molt important”, va afirmar.

La Setmana del Llibre en Català ha previst 270 activitats fins al proper 15 de setembre

El gran aparador del panorama literari en català organitzarà 270 activitats, moltes de les quals presentacions de llibres, com els d’Isabel-Clara Simó (La sarbatana), Albert Sánchez Piñol (Homenatge als caiguts), Xavier Bosch (Paraules que tu entendràs) o la traducció al català de La chica que vivió dos veces, del periodista i escriptor suec David Lagercrantz –el continuador de la saga Millennium del desaparegut Stieg Larsson–, que és el convidat internacional d’aquesta edició.

D’altra banda, les vendes de llibres en català van arribar a 237,7 milions d’euros el 2018, un 1% més que el 2017 (235,7 milions d’euros), segons dades de l’estudi del Comerç Interior del Llibre a Espanya 2018, que ahir va donar a conèixer la presidenta d’editors.cat, Montse Ayats. Les vendes totals de llibres a Catalunya, en totes les llengües, van ser de 490,64 milions d’euros i el català va suposar el 48,4% de les vendes. Ayats va destacar que en els últims anys el creixement de les vendes en català és “afirmat i progressiu”, encara que va subratllar la necessitat de crear, al llibre en català, “més oferta, més visibilitat i polítiques públiques de foment de la lectura per aconseguir més lectores”. En aquest sentit, va observar que el 22,5% dels lectors l’últim llibre dels quals era en castellà van dir que es devia al fet que no l’havien trobat o no n’hi havia en català, cosa que Ayats contempla com a lectors potencials en català.

D’altra banda, els distribuïdors i agents culturals Margrit Lömker i Oriol Serrano rebran el 23 Premi Trajectòria de la Setmana del Llibre en Català, certamen que aquesta any també entregarà un Premi Especial per a la històrica publicació infantil Cavall Fort.

tracking