SEGRE

ART EXPOSICIONS

L'Espai Guinovart exhibeix 30 obres inspirades en el pintor

Fruit de creadors participants del III Certamen Miró & Art || Podran visitar-se fins al 3 de novembre a Agramunt

L’artista guanyadora, Núria Rossell, ahir al costat de la seua obra i la botella de Vermuts Miró.

L’artista guanyadora, Núria Rossell, ahir al costat de la seua obra i la botella de Vermuts Miró.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La fundació Espai Guinovart d’Agramunt exposa des d’ahir trenta obres d’artistes de galeries catalanes que van participar en el III Certamen Miró & Art. Totes estan inspirades en l’obra deJosep Guinovart, vinculat per part materna al municipi de l’Urgell i amb motiu del seu any homenatge, que el recorda en el desè aniversari de la mort de l’artista.

El dubte del títol, de Núria Rossell (AB Galeria d’Art), va ser l’obra guanyadora del certamen i per tant s’ha convertit en la imatge que il·lustra l’etiqueta de la botella de l’edició limitada de Vermut Miró & Art d’aquest 2019. Rossell es va inspirar en els “blaus de Guinovart” i en un gravat que va fer l’artista en homenatge a Lorca a què “vaig donar una mica la volta”.

L’obra guanyadora il·lustra l’etiqueta d’una edició especial d’una botella de Vermuts Miró

Les diferents obres que conformen la mostra se subscriuen en diferents disciplines artístiques, des de l’aquarel·la, la pintura o el dibuix fins a la fotografia o la creació digital. Així mateix, en totes es pot veure l’“empremta” de Guinovart. La directora de l’Espai, Maria Guinovart, va assegurar ahir que el llegat de l’artista continua “molt viu” i que l’exposició és “un dels fruits” que ara comencen a recollir una vegada acabada la celebració de l’Any Guinovart.

El certamen Miró & Art, organitzat pel Gremi de Galeries d’Art de Catalunya (GGAC) al costat de Vermuts Miró, té per objectiu promoure artistes joves i, alhora, situar en primer pla aquells creadors que ja no hi són i que formen part d’una altra generació. L’exposició es podrà visitar fins al proper 3 de novembre.

tracking