SEGRE

ART NOVES TECNOLOGIES

L'investigador i artista Albert Barqué-Duran, en una de les cites d'art digital més importants

L’investigador i artista Albert Barqué-Duran, en una de les cites d’art digital més importants || Convidat a l’Ars Electronica Festival de Linz, a Àustria

Albert Barqué-Duran amb una de les seues obres al festival de Linz.

Albert Barqué-Duran amb una de les seues obres al festival de Linz.SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Després de participar el passat mes de febrer en el Mobile World Congress de Barcelona amb un dels deu projectes internacionals de ciència, art i tecnologia seleccionats per l’organització, l’investigador i artista de Mollerussa Albert Barqué-Duran continua fent-se un nom de prestigi en el món de l’art digital. Així, el cap de setmana passat va ser convidat per participar en un dels esdeveniments de més prestigi internacional en aquest terreny, l’Ars Electronica Festival, que se celebra cada any des de fa quatre dècades a la ciutat austríaca de Linz.

Barqué-Duran va explicar a SEGRE que “m’ha fet molta il·lusió que m’hagin seleccionat per a aquest certamen, que és un dels festivals més prestigiosos i més reconeguts d’art electrònic del món”. L’artista lleidatà, que el mes de març passat va rebre, amb el músic i productor de Mollerussa Marc Marzenit, el premi Ciutat de Lleida pel projecte conjunt The Zero-Gravity Band, estrenat al Sónar 2018, no només va presentar a Linz una mostra de la seua última obra artística sinó que també va ser un dels ponents d’un taller d’una secció del festival denominada Future Innovators. D’acord amb el lema d’aquest any del certamen, “la crisi de la mitjana edat de la revolució digital”, aquesta secció va organitzar tres workshops paral·lels, entre els quals un de dedicat a la Humanitat del Futur. Barqué-Duran va participar en aquest taller, amb debats teòrics i xarrades davant del públic provant de respondre a qüestions, per exemple, sobre com ens veiem a nosaltres mateixos quan separem el nostre sentit de l’existència del dels robots o del de la Intel·ligència Artificial; on quedarà la llibertat humana en una societat completament controlada o com es desenvoluparà la nostra neohumanitat en el futur.

Val a recordar que un dels últims treballs de Barqué-Duran, en col·laboració amb la companyia Nokia Bells Labs a Cambrigde, va consistir en el desenvolupament d’una tecnologia innovadora d’intel·ligència artificial capaç de captar les emocions del públic que es mou en un espai determinat i transformar-les en imatges, que en els seus xous en directe l’artista pinta sobre una escultura.

tracking