SEGRE

ARTS ESCÈNIQUES TEMPORADA

Obres de 28 companyies a la Mostra teatral de Lleida

Del 5 d’octubre al 15 de desembre, amb 11 grups més que l’any passat || Entrades a la venda a partir de demà a l’Escorxador

Nou curs a La Saleta - La Saleta de Lleida obrirà diumenge la nova temporada amb dansa per a nadons a càrrec de Marta Casals (11.00), el clàssic Músics de Bremen, amb Valdiri Matafaluga (12.00, a la foto), i una classe oberta de swing (13.00).

Nou curs a La Saleta - La Saleta de Lleida obrirà diumenge la nova temporada amb dansa per a nadons a càrrec de Marta Casals (11.00), el clàssic Músics de Bremen, amb Valdiri Matafaluga (12.00, a la foto), i una classe oberta de swing (13.00).SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Demà dijous es posaran a la venda les entrades per als espectacles de la 28 Mostra d’Arts Escèniques de Lleida Josep Fonollosa Fono, que es desenvoluparà del 5 d’octubre al 15 de desembre i que ha registrat un augment de companyies amateurs i de propostes escèniques: un total de 28 companyies, onze més que l’any passat, pujaran a l’escenari del Teatre de l’Escorxador. Així, el certamen comptarà amb la participació del grup escènic de l’Ateneu Popular de Ponent i amb les companyies de teatre amateur AEM-Belles Arts Teatre, Kalmusik, Quarta Paret, Muscuart, Encantaria Teatre, TOAR, GR3, Ragatza’s i Teatre del Talion. La programació també inclourà actuacions d’estudiants de la Universitat de Lleida a través del Grup d’expressió corporal d’INEF, el departament d’Anglès i Lingüística i el Grup de Dansa Contemporània de la UdL; dels grups de jubilats o pensionistes Sake Teatre i Grup d’Assaig La Mercè i de les escoles lleidatanes Espai Dansa, Dancescape i Zona Making Of. També tindran protagonisme a la Mostra les companyies de centres educatius Godots de Fedac, Teatre de Motxilla de l’IES Guindàvols i AFA Escola Parc de l’Aigua; d’associacions veïnals: Bordeta Escènic i Taller de Teatre de Llívia; i de la Fundació Ilersis. Així mateix, la programació comptarà amb artistes lleidatans de diferents disciplines que provaran obres noves: La Pantomima, Berta Puigdemasa i Alba Mascarella, Mag Adriaco i Pallasso Tortelini.

Les entrades només podran adquirir-se a la taquilla del Teatre de l’Escorxador (de dilluns a divendres no festius de 17.00 a 20.00 h, i dimarts i dijous també de 10.30 a 12.30, o una hora abans de cada funció).

La Mostra d’Arts Escèniques va nàixer el 1992 com a aparador de les creacions teatrals locals. Després de la inauguració el 1998 del Teatre Municipal de l’Escorxador, es va abandonar el format de concurs i el certamen es va obrir a tots els grups de Lleida. El nom actual ret homenatge a Josep Fonollosa Fono, que va ser director del grup AEM-Belles Arts Teatre i dinamitzador cultural del Cercle de Belles Arts de Lleida, que va morir el juliol del 2006.

tracking