SEGRE

LLIBRES NOVETATS

Pagès crea una nova col·lecció d'història i cultura catalanes

Dirigida per Carod-Rovira, l’editorial lleidatana la presenta a Barcelona

Jordi Bertran, autor del manual casteller, i Josep-Lluís Carod-Rovira, director de la nova col·lecció.

Jordi Bertran, autor del manual casteller, i Josep-Lluís Carod-Rovira, director de la nova col·lecció.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Pagès Editors va presentar ahir a Barcelona una nova col·lecció per donar a conèixer la història i la cultura del conjunt dels territoris de parla catalana. Es tracta de Divèrsia.cat, una sèrie de manuals d’història que es publicaran a partir de la tardor sobre diferents moviments i expressions culturals, socials, polítiques, religioses i econòmiques de la societat contemporània. L’objectiu de la col·lecció, dirigida per l’exvicepresident del Govern i filòleg Josep-Lluís Carod-Rovira, és oferir a un “públic divers” una “aproximació a diferents temes d’interès general”, com la maçoneria, la llengua, l’art o el feminisme amb un llenguatge divulgatiu.

La nova col·lecció, presentada en el marc de la Setmana del Llibre en Català, s’iniciarà amb dos volums: Breu història dels castells i la muixeranga als Països Catalans, de Jordi Bertran, que repassa l’origen de la tradició castellera, i Breu història de la llengua als Països Catalans, dels balears Bernat Joan i Esperança Marí, que presenta una síntesi de la història de la llengua des d’un punt de vista global. La directora del segell editorial lleidatà, Eulàlia Pagès, va afirmar que Divèrsia.cat busca una aproximació general a les qüestions des de “les seues arrels fins a l’actualitat històrica”.

La col·lecció té previst tractar temes tan diversos com el feminisme, l’esperantisme, el comunisme, el moviment LGBTI, els maquis, l’Església catòlica, el poble gitano o l’independentisme als Països Catalans, de la mà d’especialistes com Xavier Domènech, Manuel Forcano, Núria Cadenas o Mireia Boya.

Equador de la Setmana del Llibre No només la pluja es va convertir ahir en protagonista a la Setmana del Llibre en Català, que es desenvolupa fins diumenge vinent a l’avinguda de la Catedral de Barcelona. En l’equador del certamen, entre altres activitats, Columna va presentar el llibre guanyador de l’última edició del premi de novel·la històrica Nèstor Luján, El cònsol de Barcelona, d’Andreu Claret; i per la seua banda, Norma Editorial va fer el mateix amb l’adaptació al còmic de la novel·la Victus, d’Albert Sánchez Piñol, a càrrec de Carles Santamaría i Cesc Dalmases.

tracking