SEGRE

ARTS ESCÈNIQUES INICIATIVES

El Teatre Nacional de Catalunya 'arribarà' a Lleida el 18 de gener

La primera gira en 10 anys portarà l’espectacle ‘La Rambla de les Floristes’

La consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, i Albertí van presentar la nova gira del TNC ahir.

La consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, i Albertí van presentar la nova gira del TNC ahir.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La capital del Segrià serà la primera parada de la gira per tot el territori català del Teatre Nacional de Catalunya (TNC), el 18 de gener amb La Rambla de les Floristes, de Josep Maria de Segarra. L’espectacle s’emmarca dins de la iniciativa El TNC surt de gira, que té com a objectiu portar La Rambla de les Floristes i Solitud, de Víctor Català, al llarg dels Països Catalans.

Els dos espectacles són produccions pròpies del TNC estrenades aquesta temporada 2019/20 i visitaran un total de 27 municipis, entre els quals les principals ciutats catalanes. Una iniciativa com aquesta, amb recursos propis del TNC i que permet oferir les produccions als ajuntaments a preus assequibles, no s’emprenia des de fa deu anys i ha estat possible gràcies a una ajuda pública extraordinària de 540.000 euros del departament de Cultura. Així mateix, l’ambició és que tingui continuïtat els pròxims cursos. De fet, el director del TNC, Xavier Albertí, va assegurar ahir que la temporada vinent, ja programada, inclou les dos propostes d’espectacle candidates a protagonitzar la pròxima gira. Albertí vol donar continuïtat tant al recorregut com al tipus d’espectacles: muntatges “molt vinculats” a les línies de programació pròpies com són la lectura del patrimoni i contemporaneïtat.

La Rambla de les Floristes i Solitud són dos clàssics del teatre català, una assignatura pendent a Catalunya, segons Albertí. “Aquest és un país que sovint ha llegit amb poca profunditat el seu patrimoni i necessita un reforç de trobada col·lectiva”, va acusar. La Rambla de les Floristes, amb direcció de Josep Maria Mestres, és una gran producció que no tots els municipis poden rebre per dimensions i pressupost. Per ara l’han sol·licitat vint ajuntaments catalans (i el de Manacor), dels quals Lleida serà l’escenari inaugural el 18 de gener. La gira s’allargarà fins a mitjans de març.

Per la seua banda, Solitud, amb direcció escènica d’Alícia Gorina, és un muntatge més auster. Fins al moment, són onze els municipis que l’han contractat. Els bolos es faran entre els mesos d’abril i maig, poc després de l’estrena al TNC (5 de març).

Entre les diferents ciutats que han programat les obres, només tres (Tortosa, Figueres i Badalona) han decidit donar cabuda als dos espectacles teatrals.

tracking