SEGRE

ARTS ESCÈNIQUES CÀSTING

La Seu d'Urgell busca intèrprets per a un espectacle nadalenc

Les audicions per a ‘El Rescat dels Minairons’ continuen avui

La primera audició del càsting va ser ahir al centre cultural Les Monges de la ciutat.

La primera audició del càsting va ser ahir al centre cultural Les Monges de la ciutat.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’associació juvenil Pirineus Creatius i l’ajuntament de la Seu d’Urgell van fer ahir la primera de les sessions per buscar persones interessades a participar en l’espectacle de Nadal El Rescat dels Minairons, ja sigui com a intèrprets o com a ajudants. Convocats al centre cultural Les Monges de la capital de l’Alt Urgell, els assistents, més de trenta, van participar en activitats preparades per conèixer els interessos de cadascun d’ells i poder concretar d’aquesta manera els papers. Així mateix, van tractar la disponibilitat de les sessions que faran falta per assajar l’obra.

El Rescat dels Minairons és un projecte que va començar fa dos anys i que recull la tradició ja passada de les representacions dels Pastorets dutes a terme per la companyia de teatre local L’Esquella de la Torratxa. Durant el Nadal de l’any passat es va preparar una lectura dramatitzada del text teatral a partir del conte El Tió de la Freita d’Albert Galindo. L’argument de l’espectacle narra la història de com la Urgell i l’Ot aconsegueixen recuperar els Minairons de les mans del Peirot i els Escrofus i com, des d’aleshores, els minairons són els encarregats de fer els joguets dels nens i nenes de la Seu.

L’associació persegueix l’objectiu que les representacions s’acabin convertint en “una mostra del teixit social de la ciutat” i va animar a participar-hi gent “de totes les edats, gèneres i estils”. Avui tindrà lloc una segona sessió a les 16.30 h a Les Monges.

tracking