SEGRE

EXPOSICIONS INICIATIVES

L'art, a l'abast de tothom

La Casa Dalmases de Cervera inaugura la mostra ‘Elogi a les empremtes’ || Firmada per membres d’entitats socials al costat de reconeguts artistes

L’art, a l’abast de tothom

L’art, a l’abast de tothomSEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Casa Dalmases de la capital de la Segarra repeteix experiència com a galeria d’art inclusiu de la mà de la Fundació Josep Santacreu amb la segona exposició col·lectiva sota el nom d’Art Singular, en la qual més d’un centenar de peces artístiques d’un total de quaranta-vuit artistes anònims i vinculats a onze entitats socials –entre les quals hi ha el Grup Alba de Tàrrega, la Fundació Ampans o la Fundació la Fageda– dialoguen amb les obres d’artistes amb reconegut prestigi internacional com Juanma Castro, Gregori Iglesias Mayo, Garikoitz Cuevas i el xilè Andrés Belmar, comissari de la mostra Elogi a les empremtes, que es va inaugurar ahir i que es pot visitar fins al 20 d’octubre.

L’objectiu de la Fundació Josep Santacreu amb aquesta exposició Art Singular és dignificar i posar en relleu les capacitats i el talent creatiu de les persones amb diversitat funcional, malaltia mental o risc d’exclusió. Belmar va destacar “la innocència i l’autenticitat” d’aquests artistes anònims que, amb aquesta mostra, dirigida i coordinada per Eva Calatayud, poden dialogar amb professionals del sector.

La inauguració de la mostra va coincidir amb la celebració de la setmana cultural de la Isagoge. Per la seua banda, l’alcalde, Ramon Augé, va destacar la importància de la cultura a Cervera, i més aquest any que la ciutat és Capital de la Cultura Catalana.

S’ha de destacar que la Fundació Josep Santacreu treballa per obrir un espai de creació i exposició artística dedicat a fomentar la integració social a Guissona abans de finalitzar l’any.

La primera exposició col·lectiva Art Singular es va poder veure a Casa Dalmases de Cervera entre el 20 de maig i el 20 d’octubre de l’any passat.

L’art, a l’abast de tothom

L’art, a l’abast de tothomSEGRE TÀRREGA

tracking