SEGRE

CONCERTS MÚSICA

Cervera acull el concert d'orgue de Montserrat Torrent

Una de les figures més rellevants, dins del Festival de Tardor

El segon concert es va celebrar a Cervera.

El segon concert es va celebrar a Cervera.SEBASTIÀ SELLART

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La concertista Montserrat Torrent va ser la protagonista del segon concert d’orgue dins del XXI Festival de Música de Tardor Orgues de Ponent i el Pirineu, que es va celebrar ahir al convent de Sant Agustí de Cervera. L’actuació d’aquesta solista, de noranta-tres anys, era una de les més esperades ja que, juntament amb Josep Maria Mas i Bonet, són catedràtics emèrits d’orgue dels Conservatoris Superiors Municipal de Barcelona i del Liceu, respectivament.

Mas i Bonet té previst actuar a l’església de Talarn, al Pallars Jussà, amb el contratenor Hugo Bolivar el proper 16 de novembre. Montserrat Torrent i Josep Maria Mas i Bonet són dos figures de la història de l’orgue tant a Catalunya com a Espanya. El concert d’ahir el va seguir un nombrós públic que va omplir l’església del convent de Sant Agustí de la capital de la Segarra.

L’organista Miquel González, professor d’aquest instrument al Conservatori de Lleida, va oferir el primer concert a Verdú el dissabte 7 d’aquest mes a l’església d’aquesta població. Va ser el concert inaugural de la nova edició del Festival Orgues de Ponent i del Pirineu.

González va tocar acompanyat de la soprano Aina Martín, guanyadora de premis com el Mirna Lacambra i el Germans Pla de Balaguer, en un programa amb composicions de Bach, Monteverdi i Mozart, entre d’altres.

El festival, organitzat per l’associació Amics de l’Orgue de les Comarques de Lleida, oferirà fins al 28 de desembre un total de catorze concerts a les Borges Blanques, Cervera, l’església de Sant Llorenç de Lleida, Os de Balaguer-les Avellanes, la Pobla de Segur, Puigcerdà, Sant Llorenç de Morunys, la Seu d’Urgell, Talarn, Tàrrega, Torres de Segre, Tremp i Vielha.

tracking